x

Nyt Blondie-album ligger klart

Nyt Blondie-album ligger klart

Efter en problemfyldt fireårig process er Blondie klar med deres nye album, der har fået titlen "The Curse Of Blondie". Pladen kommer altså ikke til at hedde "Drive", som ellers var oppe at vende sidste år. Pladen er det andet album, de laver efter deres gendannelse i 1998, der førte til albummet "No Exit" det følgende år og kæmpehittet "Maria".

New Wave-popbandet fra New York skal nu i gang med to års international turné og promotion. Ifølge trommeslageren Clem Burke har de sidste fire år været "a real up-and-down period" for bandet, som han fortæller til det engelske magasin Mojo. Den nye plade er bl.a. indspillet i Sony- og i Sun King-studierne på Manhattan og på Long View Farms ved Boston. "Det har helt sikkert været det mest besværlige Blondie-album at lave," indrømmer Burke. "Jeg tror, alle vendte tilbage til deres 80'er-Blondie-roller... nogle mere end andre!"

Pladens sange er skrevet af Blondies tre andre gennemgående medlemmer, Debbie Harry, Chris Stein og Jimmy Destri, og "The Curse Of Blondie" skulle blive en god Blondie-cocktail af lipgloss-pop, new wave-attitude og endda et genvisit til den dance-påvirkede stil på deres gamle "Autoamerican"-lp (deres femte album fra 1980). Denne påvirkning kan især høres på det første singleudspil fra albummet, der bliver sangen "Good Boys" – et nummer, der ifølge Burke byder på en hel masse programmering.

Pladen distribueres i Europa af Sony International, men det ligger i skrivende stund stadig åbent, hvem der skal udsende pladen i hjemlandet, efter at Blondies label, Beyond Records, lukkede, hvilket har været en væsentlig årsag til albummets forsinkelse. Nu kommer det ud på en endnu ikke fastlagt dato i oktober, og Blondie kommer til Danmark den 1. november for at spille på Vega i København.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA