x

Spillesteder i krise

Spillesteder i krise

Det københavnske spillested Culture Box i Kronprinsessegade i København, der især profilerer sig med elektronisk musik, er blevet udnævnt til regionalt spillested. Ikke desto mindre er det i fare for at lukke inden for en måned, hvis ikke der kommer akut økonomisk hjælp fra offentlig side på over 600.000 kroner. Det fremgår i dag i en artikel i nyhedsbrevet SAKO Nyheder.

Andre spillesteder har også måttet mærke krisen, og har oplevet markant nedgang i den senere tid. Således har Vega måttet fyre to medarbejdere, mens Stengade 30 er blevet reddet i sidste øjeblik med et lån på 800.000 kroner fra Københavns kommune. Det har ifølge Stengade 30's bestyrelsesformand Michael Dahl betydet, at spillestedet har måttet indføre en strammere økonomisk styring, mens de samtidig forsøger at "sprælle" mere i udbuddet af koncerter og aktiviteter.

Krisen er konkret kommet til udtryk ved, at der kommer færre mennesker til koncerterne, som desuden køber mindre i baren. Det er resultatet af, at folk holder mere på pengene i krisetider. Og som formanden for foreningen Spillesteder.dk, Jesper Nordahl formulerer det til SAKO Nyhedern, skal spillestederne "sælge en masse øl" for at kunne løbe rundt. Spillesteder.dk vil derfor i morgen, onsdag, mødes med kulturministeren.

I forarbejdet til spillestedsloven fra 2000 blev det vurderet, at det ville kræve omkring 68 millioner kroner årligt fra statslig side til spillestederne, for at de kan opretholde en økonomisk og kunstnerisk levedygtighed. I dag er det statslige indskud nået op på 40 millioner, hvilket ifølge Spillesteder.dk's sekretariatchef Jakob Brixvold er for lidt. Dette synspunkt deles af formanden for Kunstrådets musikudvalg, Giordano Bellincampi, der desuden mener, at det kan være nødvendigt at slække på kravene om aktiviteter til spillestederne for at få økonomien til at hænge samme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA