x

Tim Christensen hovednavn på Spot Festival

Tim Christensen hovednavn på Spot Festival

Tim Christensen står øverst på den lange liste af helt nye og mere etablerede bands, som skal spille på den 15. version af Spot Festival i Århus. Festivalen finder sted i Kr. Himmerfartsferien fra den 21. til den 23. maj. Festivalen har nu offentliggjort cirka 80 procent af årets program.

- Vores internationale sigte er at formidle to typer musik. Dels at støtte de musikere, som har nogle klare kommercielle muligheder i udlandet, som Alphabeat. Dels at støtte vanskeligere kunstneriske koncepter, som Efterklang eller Under Byen, som er meget efterspurgte som koncertorkestre, men ikke genererer det store salg, forklarer Gunnar Madsen, leder af ROSA og ansvarlig for Spot Festival.

Halvdelen af de 110 bands vælger af en dansk-international komité blandt flere hundrede ansørere, mens Spot Festival samarbejder med eksterne kræfter i miljøet om specifikke stilarter. Koncertarrangørerne i Metal Royale skal for eksempel koordinere en satsning i vækstlaget omkring dansk metal på festivalen.

- Vi kombinerer faglige tilgange, når vi skal lave programmet, og så bygger ROSA selv en skarpere eksportvinkling ovenpå. Vores program afspejler samtidig den kunstneriske udvikling og har kunstnere, der har muligheder internationalt, forsætter Gunnar Madsen.

- Når vi har valgt Tim Christensen, så skyldes det, at han gerne vil have vores opbakning på Spot og andre internationale setups. Vi synes, Tim Christensen har internationalt format, og hvis hans bagland vil satse på ham internationalt og bruge Spot som platform, så er vi åbne over for det. Vi har peget på, at der ikke altid er et sammenfald mellem salgstal herhjemme og i udlandet, siger han.

Modsat andre europæiske branchefestivaler har Spot et godt ry for også at være rettet mod publikum. Sidste år lå festivalen i samme weekend som Vesterbro Festivalen (nu Start Festival), men i år er Spot flyttet to uger frem til den 21. til 23. maj, men Gunnar Madsen afviser at konkurrere Start.

- Vi har et ansvar for at lave en bred public service-minded festival, så vi konkurrerer ikke med nogen. Det kan godt være, der er et overlap, men vi vil ikke tvinge folk ud i en valgsituation. Vi flytter primært vores festival, fordi det betyder, at vi ikke ligger midt ind i eksamensperioden hos vores studerende publikum, og den anden faktor er Skive Beach Party, som har et bredere mere folkeligt program, som betyder noget for vores mere skrøbelige festival, hvor 90 procent af musikken ikke selv kan trække ret mange mennesker, slutter Gunnar Madsen.

Se alle de offentliggjorte navne på spotfestival.dk

Billetsalget til festivalen er i gang på GAFFA Billet

De første navne på Spot Festival 2009:
A Kid Hereafter Special Edition
As We Fight
Alloy Alloy
Negash Ali
Are We Brothers
The Asteroids Galaxy Tour
Atoi
Ave m. Odense Symfoniorkester og Herning Kirkes Drengekor
Baden/Peder/Struck meets Louise Alenius
Balstyrko
Baskery (SE)
Jarle Bernhoft (NO)
Beta Satan
Birk Storm
Helene Blum & Harald Haugaard Band
Bodebrixen
Boil
The Broken Beats
Butzback
Carpark North
Tim Christensen
Chin and the Ragga Pack
Choir of Young Believers
Crocell
Dafuniks
Death By Kite
Den Sorte Skole
Diefenbach
Dísa (ISL)
Electrojuice
Emily and the Orgasm Addicts
Er De Sjældne
Jacob Eriksen
Exmortem
Fagget Fairys
For A Minor Reflection (ISL)
Green Lives
Hanne Hukkelberg (NO)
I Got You On Tape
I Was A King (NO)
Joensuu 1685 (FI)
Jooks
Kellermensch
Kira & The Ghost Riders
Kiss Kiss Kiss
Mads Langer
Høgni Lisberg (FO)
Lucy Love
Magtens Korridorer
Marybell Katastrophy
Wendy McNeill (SE)
Messy Shelters
Music For Modern Man
Must Go Radio
N*Grandjean
Oh Land
Oh No Ono
Orka (FO)
Prins Nitram
Rumpistol
Scamp
Hannah Schneider
Sha La Las
Mike Sheridan
Shining (NO)
The State, The Market and the DJ
Supercharger
Taxi Taxi!(SE)
Maria Timm
Tone
Trolle//Siebenhaar
Turboweekend
Ufo Yepha
Valravn
von Daler & Low Pressure
Waking Life
White Pony
The William Blakes
WhoMadeWho

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA