x

GAFFA dækker by:Larm

GAFFA dækker by:Larm

I aften starter den norske branchefestival by:Larm, som finder sted på spillestederne rundt omkring i den norske hovedstad. Den musikalske profil fokuserer på upcoming norske bands, men der er også plads til nogle interessante navne fra blandt andet Danmark og Sverige. På den måde er by:Larm en norsk pendant til vores egen Spot Festival.

De norske topnavne tæller blandt andet Ida Maria, The Whitest Boy Alive, Annie og Skambankt. Den albumaktuelle popprinsesse Jenny Wilson repræsenterer svenskerne. Fra Island kommer blandt andet indiepop-gruppen Hjaltalín, mens vi sender en række kunstnere fra forskellige genrer: Majors, Choir Of Young Believers, Turboweekend, Electrojuice, WhoMadeWho, Beta Satan, Men Among Animals med flere.

GAFFA er repræsenteret på festivalen, og vi tager pulsen på Erlend Øyes seneste projekt, The Whitest Boy Alive, der skal spille i Århus og København i april. Desuden møder vi I Was A King, den seneste satsning på Morningside Records, som udgiver plade og spiller flere koncerter i Danmark i foråret. Desuden kan vi love anmeldelser af danske såvel som udenlandske kunstnere samt et par eksklusive interviews, som vil blive publiceret fra i morgen tidlig frem til på søndag.

Foruden GAFFA og det norske publikum er by:Larm et oplagt rejsemål for den danske musikbranche. Senest har bookere fra Roskilde Festivalen i en pressemeddelelse meldt sin ankomst til Oslo.

På festivalens hjemmeside holder by:Larm fanen særligt højt over for de øvrige skandinaviske hovedstæder, hvor Oslo præsenteres som en sydende koncertby med mellem 5000 og 6000 årlige koncerter modsat 3500 i Stockholm og bare 3000 i København. Hvis det er starten på en intern skandinavisk dyst, så lad os bare se, hvad de norske bands kan præstere kontra de danske, med sådan et musikmiljø i ryggen!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA