x

Satyricon og Skambankt til Roskilde

Satyricon og Skambankt til Roskilde

"Norsk black metal, norsk black metal, norsk black metal, norsk black metaaal ... og hass".

Dette legendariske omkvæd fra Red Warszawa har man i tidens løb kunnet høre mange gange på Roskilde Festival, både fra scenen og rundt om i teltene.

Nu får det muligvis ny aktualitet, idet Roskilde Festival netop har offentliggjort to nye bands, hvoraf i hvert fald det ene må siges at være noget nær legendarisk inden for den norske black metal. Nemlig Satyricon. Det andet band er de norske rock'n'rollere Skambankt, som for tiden er aktuelle som opvarming for D-A-D på disses Danmarksturné.

Satyricon er dog ikke "kun" black metal, idet de kombinerer den dystre, betontunge musik og de sortsynede tekster med elementer fra mere traditionel rock. Seneste album er "The Age Of Nero".

Skambankt (billedet) har Kaizers Orchestra-guitaristen Terje Vinterstø som forsanger og spiller rendyrket rock'n'roll, punk og hard rock med inspiration fra klassiske navne som The Stooges og Motörhead, tilsat direkte, socialistiske tekster fremført på norsk. Gruppen har efterhånden opnået et stort livepublikum i Danmark.

Roskilde Festival lover i øvrigt at offentliggøre flere norske navne fredag og lørdag, inden for genrer som pop og hiphop. Når det lige er i denne weekend, de norske navne bliver annonceret, skyldes det, at den store norske branchefestival By:Larm finder sted i Oslo netop i denne weekend, og branchens fokus på norsk musik er derfor særlig stor i disse dage.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA