x

Så kom de første Spot-navne

Så kom de første Spot-navne

Der vil blive offentliggjort omkring 100 navne til dette års Spot Festival, og indtil nu har folkene bag kun afsløret, at åbningskoncerten vil blive leveret af fynske Ave i samarbejde med Odense Symfoni Orkester og Herning Drengekor. Men nu kommer den første samling navne, og fælles for dem er, at de er danske og går til sangskrivningen med en elektronisk tilgang.

Det betyder, at det nu er officielt, at man til Spot Festival til sommer vil kunne opleve Trolle//Siebenhaar (billedet), Balstyrko, White Pony, Oh Land og Birk Storm samt Electrojuice, Mike Sheridan, Alloy Alloy, Lucy Love, Hannah Schneider og Fagget Fairys.

Kendetegnende for de elleve navne er også, at de enten lige er debuteret, eller også stadig har udgivelsen af deres første album tilgode. Om den stærke repræsentation af elektroniske navne på festivalen siger Morten Varano, der sad med i festivalens lytteudvalg:

"En meget stor del af årets ansøgninger til Spot Festival har været fra den elektroniske scene. Nok omkring 30 procent af det totale ansøgerfelt. Og her taler vi om 'rene' elektroniske acts og ikke om bands, som blander deres udtryk op med elektronisk musik – for så ville procentdelen være meget større".

Varano mener, at den elektroniske scene har åbnet sig op i de senere år, hvilket blandet andet kommer til udtryk i en lang række kollaborationer på tværs af musikalske projekter.

"Ane Trolle har taget skridtet fra at være vokalist-feature (hos bl.a. Trentemøller og Peder, red.) til at gå ind i bandsammenhæng. Ikke bare med Trolle//Siebenhaar og JaConfetti, men også med Balstyrko. Nu går hun ind og slutter en ring, for bandsammenhængen er typisk meget mere identitetsskabende – lidt a la ”os mod resten af verden”-profilen man også kender fra rockverdenen, hvor man optræder sammen på pressebilleder, turnerer mv., så de løse netværksforbindelser bliver mere formaliserede".

Dermed er startskuddet altså taget til offentliggørelsen af det fulde program til årets Spot Festival, der afvikles i Århus i dagene 21. - 23. maj. Billetter til festivalen kan allerede købes nu via GAFFA Billet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA