x

Nyt Dr. Dre-produceret Rakim-album

Nyt Dr. Dre-produceret Rakim-album

Rakim regnes af kendere for den måske største MC indenfor hiphop nogensinde. Nu er han klar med nyt solo-album, produceret af én af hip-hoppens største producere, Dr. Dre. Pladen, der har fået den foreløbige titel "Oh My God", skal efter planen udkomme i november. Udover Dr. Dre har DJ Premier og Clark Kent arbejdet som producere på pladen.

Egentlig var det meningen, at albummet skulle udsendes på Dr. Dres selskab Aftermath Records, men nu har Rakim imidlertid brudt med Dre og hans selskab, der distribueres af Interscope, rapporterer VH1’s website. En kilde fra Aftermath Records skal have sagt, at bruddet skyldes musikalske/kunstneriske uoverensstemmelser, og at hverken Rakim eller Dr. Dre var tilfredse med tingenes udvikling.

Rakim er derfor nu på udkig efter en ny kontrakt, og det vides ikke, om de numre, som Dr. Dre har produceret, overhovedet kommer med på pladen.

Rakim skrev kontrakt med Aftermath for tre år siden. Siden har Dr. Dre haft travlt med at arbejde for Eminem og 50 Cent samt på sit eget solo-materiale. Senest har han hevet Ice Cube og Eve om bord på Aftermath i håbet om at producere disse folks kommende udspil. Så sent som i juni virkede både Dre og Rakim optimistiske omkring samarbejdet og satsede på at have det første single-udspil ude i slutningen af sommeren, men sådan kom det altså ikke til at gå.

Rakim, der er født William Griffin Jr. i 1968 på Long Island, udgjorde i 80'erne den ene halvdel af hiphop-duoen Eric B. & Rakim. Deres album "Follow The Leader" fra 1988 regnes for én af hiphoppens helt store klassikere.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA