x

Ingen finanskrise i Århus

Ingen finanskrise i Århus

I denne uge har der været meget tale om københavnske spillesteder på fallittens rand, og Kulturministerens manglende vilje til at bevillige flere penge til de danske spillesteder. Men i en artikel i Århus Stiftstidende udtaler repræsentanter fra to århusianske spillesteder, at det er en situation, som de slet ikke kan genkende fra deres hverdag.

Det er folk fra spillestederne Train og Musikcaféen, der til avisen udtaler, at deres besøgstal har det fint, og at de heller ikke er i en økonomisk krise. Til avisen siger Jakob Domino fra Train blandt andet, at man efter fyringer og opstramninger i 2008 nu er kommet på ret køl blandt andet ved at indgå nye samarbejder, og at der derfor ingen krise er at spore.

"Vi oplever lige det stik modsatte. Folk køber billetter som aldrig før. Vi har investeret i en bredde af arrangementer lige fra de helt smalle til de populære. Desuden er vores nye fredagsarrangementer med nye samarbejdspartnere en succes. Vores nye samarbejdspartnere som Aarhus Took It, Loco og Who's The Pussy Now er unge dynamiske foretagender, som smitter med deres hjerteblod, hvilket kan ses på besøgstallene".

Også hos Musikcaféen går det fint, og spillestedsleder Gitte Nielsen udtaler, at man her ikke har brug for en finansiel indsprøjtning.

"Det går rigtig godt, og vi er inde i en fornuftig udvikling. Vores besøgstal er i fremgang. Vi har ikke brug for en akut hjælpepakke. Men det er godt, at vi får fokus på, at de rytmiske spillesteder skal opgraderes og støttes på lige fod med andre kulturinstitutioner".

Hos Voxhall vil man endnu ikke udtale sig om, hvordan økonomien ser ud, da man endnu ikke har færdiggjort regnskabet for regnskabsåret 2008. Men der er lige nu ikke noget, der tyder på, at spillestedet er på fallittens rand.

Dermed er de tre største århusianske spillesteder altså ikke i nogen form for krise, hvilket jo er gode nyheder for ikke bare det århusianske musikpublikum, men for branchen generelt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA