x

Martin Hall og Wäldchengarten i alternativt 11. september-arrangement

Martin Hall og Wäldchengarten i alternativt 11. september-arrangement

Som tidligere nævnt på GAFFA.dk er Martin Hall 1. september aktuel med hele to nye album. Dels det poporienterede "Music Hall" med leadvokaler af primært yngre danske sangerinder såsom Mette Sand Hersoug (Moon Gringo), Tanja Thulau (Luke) og Lise Westzynthius. Dels "Inskription", som er første cd-udgivelse af en 40 minutter lang komposition for violin, stemme, båndoptagere og lydmodulatorer, der blev opført 5. september 1983 i Radiohuset. "Inskription" skabte med sit radikale, stærkt støjende udtryk dengang stor opstandelse, og koncerten har tidligere kun været udgivet på kassettebånd i små oplag, men kommer nu ved 20-års jubilæet endelig på cd efter efterspørgsel fra bl.a. unge electronica-musikere.

"Inskription" er også udgangspunkt for et usædvanligt arrangement, der afholdes i Musikcaféen i Århus 11. september. Martin Hall bliver indledningsvis interviewet af Rasmus Steffensen fra det århusianske alternative musikmagasin Geiger, der sammen med Dansk Rock Samråd (ROSA) er medudgiver af "Inskription". Herpå vil den århusianske electronica-duo Wäldchengarten opføre en slags coverversion af "Inskription", hvor de elektronisk viderebearbejder det oprindelige værk.

- Der var ingen idé i, at jeg skulle genopføre "Inskription". Man skal aldrig gå tilbage til noget, fortæller Martin Hall til GAFFA.dk. - Men ved at lade et spændende nyt navn som Wäldchengarten arbejde videre med værket, kan det få ny betydning i dag. Og det er da kun med til at gøre det interessant, at Wäldchengarten-medlemmerne jo knap nok var født, da "Inskription" blev opført første gang.

Er der en sammenhæng mellem arrangementet og datoen 11. september - nu "Inskription" jo også har en nærmest apokalyptisk karakter?
- Nej, det er der ikke. Vi havde valget mellem to mulige datoer, hvor den ene var den 11. Og det valgte jeg så, mest pga. den æstetiske værdi, der er i et 11-tal. Det er et lighedstegn oppefra, et udmærket symbol på bindingen mellem de to forskellige "Inskription"-seancer, siger Hall, der understreger, at 11. september-terrorangrebets globale årsager og konsekvenser naturligvis ikke skal undervurderes.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA