x

Obama giver Stevie Wonder pris

Obama giver Stevie Wonder pris

Onsdag fik den legendariske musiker og producer Stevie Wonder, der blandt andet har modtaget 23 Grammy Awards, i Washington Library of Congress' prestigefyldte pris Gershwin Prize, der gives for livslange bidrag til populær musik. Prisen blev overrakt ved en hyldestceremoni af den amerikanske præsident Barack Obama, der kaldte Wonders musik soundtracket til sin ungdom.

I en takketale ved ceremonien, hvor både Tony Bennett og Martina McBride ud over Wonder selv spillede, sagde den blinde musiker: "Hvad der virkeligt er spændende for mig i dag er, at vi virkelig har levet til at se en tid, hvor Amerika har chancen for igen at leve op til den storhed, det fortjener at blive set og kendt som, igennem en præsidents kærlighed og omsorg og forpligtelse - som med vores præsident, Barack Obama."

I takketalen citerede Stevie Wonder også Martin Luther King Jr., hvorefter han spillede nogle af præsidentens ynglingssange. Obama, der afslører, at Wonders musik var et af de første bindeled imellem ham og konen Michelle Obama, hyldede Stevie Wonder for sin musikalske karriere og virke, hvor pop, funk, r'n'b og gospel er blevet blandet:

"Stevie har altid draget på en utrolig bredde af traditioner i sin musik, og derfra har han skabt en stil, der på en gang er unikt amerikansk, unikt hans egen, og på en eller anden måde alligevel universel," sagde præsidenten.

Prisen, Gershwin Prize, er skabt som hyldest til George og Ira Gerswin, og blev første gang givet til Paul Simon i 2007.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA