x

Håkan Hellström til Roskilde Festival

Håkan Hellström til Roskilde Festival

Så er der igen blevet oplyst tre nye navne til dette års Roskilde Festival, og denne gang er det svenske Håkan Hellström (billedet), det amerikanske hiphop-kollektiv La Coka Nostra og duoen Amadou & Mariam fra Mali der bliver tilføjet programmet.

Håkan Hellström er efterhånden blevet til en institution i sig selv inden for svensk rockmusik med sine fem soloalbumudgivelser, hvoraf "Försent för Edelweiss" fra 2008 er det sidste. Hellström spiller iørefaldende musik med inspiration fra blandt andre The Smiths, Bruce Springsteen og The Beach Boys. Hans optræden på Roskilde Festival bliver én ud af blot to festivalkoncerter til sommer. På søndag den 1. marts kan han i øvrigt opleves i Vega i København

Amadou & Mariam, der er kendt som "det blinde par fra Mali", spiller ørehængende funk og afro-pop. Deres sejrsgang i Vesten er bare fortsat siden deres besøg på Roskilde Ballroom i 2002. Det blinde ægtepar varmer op for Coldplay på deres amerikanske turne, og deres seneste udgivelse "Welcome to Mali" er blandt de allerbedst anmeldte popplader i 2008. Albummet fik også seks stjerner i GAFFA.

La Coka Nostra er en samling af prominente hiphop-navne fra grupper som House of Pain og Non Phixion, samt et stort arsenal af løst affilierede folk fra blandt andet Psyco Realm og Cypress Hill. Gruppens virke startede blot som nogle venner, der lavede et par tracks, som blev smidt rundt omkring på Internettet. Men efter at numre som "That's Coke" og "Fuck Tony Montana" opnåede en utrolig popularitet, er det nu blevet til en decideret hiphop-gruppe. La Coka Nostra er et råt og kompromisløst opgør med hitlisternes lyserøde og velfriserede hiphop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA