x

Torben Ulrich udgiver album og tager på turné

Torben Ulrich udgiver album og tager på turné

I yngre musikkredse er den i dag 80-årige Torben Ulrich nok mest kendt som Lars Ulrichs far, men han er også en sand multikunstner - forfatter, musiker, filmskaber, billedkunstner, tænker og tidligere top-tennisspiller. Nu er den Seattle-bosatte Ulrich imidlertid aktuel med et nyt album og af sine sjældne Danmarksturnéer, begge dele i selskab med den 50 år yngre pianist og komponist Søren Kjærgaard, kendt fra Ikscheltaschel med flere.

De to udgiver 9. marts sammen albummet "Suddenly, Sound: 21 Songlines for piano, drainpipe, etc." med Torben Ulrich på talte og skrevne ord, vokaler, nedløbsrør, blikkenslag, kuglestød med mere og Søren Kjærgaard på flygel, elektriske tangenter, strenge, knapper med mere.

Ved koncerterne vil Ulrich og Kjærgaard vil improvisere ud fra fællesprojektet "Suddenly, Sound: 21 Songlines for piano, drainpipe, etc.", i en såkaldt åben koncertform, hvor ord, lyd, lyrik og musik "opstår i et resonansrum, et spændingsfelt", som pladeselskabet ILK beskriver det.

Samarbejdet mellem Ulrich og Kjærgaard tog form gennem en række telefonsamtaler, og i juni 2007 rejste Søren Kjærgaard til Seattle for at besøge Torben Ulrich. Til lejligheden havde Ulrich skrevet nogle nye digte eller linjer, "21 songlines for piano, drainpipe, etc.", og med udgangspunkt i dette materiale indspillede de over to dage musikken og linjerne i et studie i Seattle. Musikken blev improviseret frem, ligesom Torben Ulrich improviserede videre ud fra sine på forhånd skrevne tekster. Og live vil parret altså improvisere endnu videre.

Torben Ulrich og Søren Kjærgaard kan opleves live følgende steder:
12. marts: Literaturhaus, København
13: marts: Literaturhaus, København
15: marts: Museum for Samtidskunst, Roskilde
17: marts: Musikbiblioteket, Odense
18: marts: Musikkonservatoriet, Odense (clinic/master class)
19: marts: Giant Steps, Svendborg
22: marts: Kulturcentret Tuskjaer, Fjaltring, Lemvig
23: marts: Center For Dansk Jazzhistorie, Aalborg (lecture/clinic)
24: marts: Studenterhuset, Aalborg
25: marts: Musikcaféen, Aarhus
27: marts: Tisvilde Bio og Bistro, Tisvildeleje
29: marts: Tranquebar, København

Torben Ulrichs hjemmeside

Søren Kjærgaards hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA