x

Peter Viskinde fyret fra Big Fat Snake

Peter Viskinde fyret fra Big Fat Snake

Guitaristen Peter Viskinde (midtfor på billedet) dannede i 1991 gruppen Big Fat Snake sammen med sangeren Anders Blichfeldt (yderst til højre på billedet). Lige siden har de udgjort den kreative akse i bandet, der med tiden er blevet et af Danmarks absolut mest populære rockorkestre i den mere traditionelle afdeling.

Imidlertid har der på det seneste været spændinger mellem Viskinde og den øvrige gruppe, og det har nu resulteret i, at Peter Viskinde er blevet fyret fra Big Fat Snake, oplyser B.T.

- Det blev mere og mere tydeligt, at Peter og vi andre ikke længere var enige om, hvordan vi skulle køre Big Fat Snake, siger Anders Blichfeldt til B.T. og fortsætter:

- Peter er jo, som Peter er. Og tingene skal helst laves på hans måde - lige ind i studiet og få det overstået og så på landevejen igen. Hvor vi andre godt kan finde på at stå i studiet klokken halv fire om morgenen for at nørkle med tingene, så de bliver helt rigtige.

- Jeg står næppe øverst på Peters julekort-liste lige nu, men vi vil jo gerne have, at dét, vi laver, sidder lige i skabet. Faktisk vil vi også gerne have, bandet bliver mere rockede igen, men Peter har - og det er helt forståeligt - så mange andre jern i ilden, at han ikke var helt med på den.

Big Fat Snake udgav deres selvbetitlede debutalbum i 1991, og med tiden er det blevet til i alt 12 studiealbum, to liveplader og en opsamling. Det 13. studiealbum skulle være på vej til efteråret, og der er allerede fundet en afløser for Peter Viskinde, men hvem det bliver, vil Anders Blichfeldt endnu ikke fortælle til B.T. Den øvrige del af gruppen består af Pete Repete på keyboards, Asger Steenholdt på bas og Jens Fredslund på trommer. Blandt gruppens mest kendte numre kan nævnes "Bonsoir Madame", også brugt i en Kvicky-reklame, "Female Voice" og balladen "No Peace Like In Heaven".

Peter Viskinde har en fortid i gruppen Malurt, har udgivet en række soloplader og har på det seneste også arbejdet som kunstmaler, ligesom han har tjent store summer på ejendomshandel. Ifølge Ekstra Bladet var han i 2005 god for cirka 100 millioner kroner. Det vides ikke, hvilken betydning den igangværende finanskrise har haft for hans personlige formue.

Har Big Fat Snake længe haft et stort publikum, har de aldrig været anmelderdarlings. I februar 2006 tildelte GAFFAs Jan Opstrup Poulsen albummet "Between The Devil And The Deep Blue Sea" to stjerner og blandt andet følgende ord: "Problemet er bare, at klichéerne står mere end i kø. De træder hinanden over tæerne."

Peter Viskinde har ofte reageret vredt på negative anmeldelser. I et interview i GAFFA i marts 2006, umiddelbart efter førnævnte anmeldelse, udtalte han blandt andet: "Folk, der ikke bøjer sig i støvet for Big Fat Snake, har jeg slet ingen respekt for".

Big Fat Snakes hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA