x

Fleet Foxes til Roskilde

Fleet Foxes til Roskilde

Så er der kommet fire nye navne til programmet til sommerens Roskilde Festival, og denne gang kan man hverken sige, at de holdes sammen af genre eller nationalitet. Det drejer sig nemlig om Seattle-bandet Fleet Foxes, progressive The Mars Volta, elektroniske Fever Ray og dj-kollektivet Den Sorte Skole.

Fleet Foxes har haft stor succes med deres debutalbum og gæstede i august Beatday-festivalen i København. Men nu bliver der altså mulighed for at se dem igen her i landet til sommer, hvor de altså spiller på dette års Roskilde Festival.

Det samme gør The Mars Volta, der blev dannet i 2001, efter Cedric Bixler-Zavala og Omar Rodriguez-Lopez forlod gruppen At The Drive-In. Den produktive gruppe har udsendt fire yderst komplekse udgivelser på bare fem år, og i februar sidste år fulgte de op på udgivelsen af albummet "The Bedlam In Goliath" med en koncert i Vega.

Fever Ray har endnu ikke spillet i Vega, men det gør de 22. marts. Koncerten med Karin Dreijer Anderssons soloprojekt kommer dagen inden, hun udsender sit første ikke-The Knife-relaterede album.

Sidste navn i denne omgang er det danske dj-kollektiv Den Sorte Skole, der også kunne opleves på festivalen sidste år, hvor de spillede i Roskilde Skate Park. Denne gang er de dog med i det officielle program.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA