x

Love Shop er ikke opløst

Love Shop er ikke opløst

I lørdags modtog Love Shop Danish Music Awards' ærespris, og ved den lejlighed udtalte sanger Jens Unmack fra scenen, at det ikke var den sidste Love Shop-koncert, umiddelbart efter at konferencier Anders Breinholt ellers havde antydet det modsatte. GAFFA fangede Jens Unmack for at finde ud af, hvad den aktuelle status er for Love Shop.

- I forbindelse med vores mindekoncerter for Hilmer (Hassig, Love Shops guitarist, der døde ved en trafikulykke i november 2008, red.) og nu også ved vores optræden til DMA er der mange, der har troet, at det var vores allersidste koncerter, og man har kunnet læse bandets gravskrift mange steder. Faktisk var der mange, der troede, at vi var gået i opløsning allerede længe inden Hilmers død, men vi har aldrig sagt og ment andet, end at Love Shop holder pause, og det gør vi stadig, fortæller Jens Unmack til GAFFA.dk.

Men vil I så tage på turné og indspille nye sange?

- Der er slet ikke nogen konkrete planer lige nu, men vi vil bestemt ikke udelukke noget.

Der har været historier i pressen om, at I var ved at blive genforenet, allerede inden Hilmer døde?

- Ja, men det var hårdt trukket op. Det var et ønske om at spille nogle shows, som Henrik (Hall, mundharpespiller med mere) bragte på bane, og som vi talte ret løst om, han og jeg. Det var bestemt ikke særlig konkret.

I har fået masser af roser for jeres mindekoncerter, hvor I brugte guitaristerne Mika Vandborg og Jens Hellemann som erstatning for Hilmer. Er det det, der har givet jer lyst til at fortsætte?

- Som sagt er der ingen konkrete planer, men det var befriende, at det ikke blev en nostalgisk koncert, og det har været revitaliserende at opleve Love Shop indefra igen.

Men Hilmer havde jo en helt karakteristisk guitarlyd, og han var med til at skrive alle jeres sange. Nogle vil nok mene, at det ville være helligbrøde at fortsætte uden ham - ligesom The Beatles uden John Lennon og George Harrison.


- Well, andre igen synes det er helligbrøde, Love Shop ikke med det samme tager på tour. Vi kan kun navigere efter egen radar, efter hvad vi nu selv føler. En fortsættelse vil naturligvis blive anderledes, men det har længe stået klart, at hvis vi skulle fortsætte sammen, skulle der alligevel ske store omvæltninger i måden, vi arbejdede på. Desuden er Love Shop jo ikke kun Hilmer, Henrik og mig, men også vores liveband (keyboardspiller Mikkel Damgaard, bassist Thomas Risell og trommeslager Thomas Duus, red.), og de har også bidraget meget til musikken.

Har I fået opfordringer til at give koncerter igen efter mindekoncerterne?

- Det ved jeg faktisk ikke, for vi har meddelt vores bookingbureau Beatbox, at vi holder pause, og det gør vi som sagt stadig. Selvom vi altså ikke er opløst, understreger Jens Unmack.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA