x

Laibach fortolker Bach i Marmorkirken

Laibach fortolker Bach i Marmorkirken

I slutningen af marts sidste år kunne man i Marmorkirken i København opleve mexikanske Murcof give koncert under den enorme kuppel, og i år skal slovenske Laibach forsøge at gøre ham kunststykket efter. Avantgarde-ensemblet, der blander industrial og klassisk musik med performance art og visuelle virkemidler, vil til denne unikke begivenhed kaste sig over musik skrevet af Johann Sebastian Bach bevæbnet med surround sound og film på storskærme.

Det er artFREQ. og CPH:PIX, der står bag arrangementet, hvor "verdens mærkeligste cover-band" fortolker "Die Kunst Der Fuge" af Bach. Ifølge en pressemeddelelse specificerede Bach aldrig instrumenteringen for "Die Kunst Der Fuge". Men da musikken er baseret på matematik og algoritmer, mener Laibach, at dette værk bør opfattes som det første technomusik i verdenshistorien. Laibach har derfor besluttet, at computer og computerprogrammer skulle være udgangspunktet for deres særlige fortolkning og har valgt at dedikere nyfortolkningen til Bach, Schoenberg, Kraftwerk, Capt. George Hope Verney samt skakspillerne Fisher og Spasski.

Laibach kan opleves i Marmorkirken 25. april, og billetterne kan købes via Billetnet.

artFREQ. og CPH:PIX arrangerer i øvrigt også, som tidligere nævnt på GAFFA.dk, en soloperformance med Einstürzende Neubauten-forsangeren Blixa Bergeld i Gasværket i København 28. marts, og her er der stadig billetter i salg på Billetnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA