x

Anti-Putin-sang afvist af Eurovision

Anti-Putin-sang afvist af Eurovision

Trioen 3G's sang "We Don't Wanna Put In" vandt det nationale melodi grand prix i Georgien, men kan på grund af politiske undertoner og associationer rettet imod Ruslands premierminister Vladimir Putin i teksten til nummeret ikke få lov til at deltage i dette års Eurovision Song Contest, der finder sted i Ruslands hovedstad Moskva den 12., 14. og 16. maj.

Der skal ikke megen fantasi til at sætte de to sidste ord i sangtitlen sammen for derved at stave den russiske premierministers navn og se, at titlen kan opfattes som en politisk provokation. Politisk indhold er ikke i overensstemmelse med konkurrencens regler, og derfor har European Broadcasting Union, der styrer konkurrencen, besluttet, at sangen fra 3G er udelukket i dens nuværende form.

Georgien og Rusland har i lang tid haft et anstrengt forhold til hinanden, og for mindre end et år siden var de to lande sågar i krig grundet uenigheder om regionen Sydossetien. Eurovision Song Contest finder i år sted i Moskva, da Rusland vandt sidste års konkurrence, og denne beliggenhed sætter yderligere "We Don't Wanna Put In" i et noget specielt lys.

I første omgang ville Georgien ikke deltage i konkurrencen, fordi den skulle finde sted i Rusland, men denne beslutning blev dog ændret i december måned sidste år. Derefter blev "We Don't Wanna Put In", der er et disko/funk-nummer, valgt af befolkningen og en jury, og omkvædet i sangen lydder: "We don't wanna put in, the negative move, it's killin' the groove."

European Broadcasting Union har erklæret overfor Georgien, at de enten skal lave teksten i 3Gs sang om eller vælge en anden sang, der kan repræsentere landet ved konkurrencen.

Eurovision Song Contest 2009 løber af stablen den 12., 14. og 16. maj i Moskva, og Danmarks bidrag til konkurrencen er nummeret "Believe Again" udført af Brinck, der vandt foran navne som Johnny Deluxe og Jimmy Jørgensen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA