Nyhed

Nye navne til Roskilde Festival

Fem smallere navne offentliggjort inklusive Black Dice og The Dodos

Så er der, selvom det ikke endnu er onsdag, igen nye navne at tilføje til dette års Roskilde Festival-program, og denne gang er der tale om Black Dice, The Chap, The Dodos, Fucked Up og Steinski, der alle gerne skulle give festivalen mere kant.

Amerikanske Black Dice (billedet) spiller eksperimenterende elektronisk noise-musik og opdyrker deres egen udsyrede rave-musik, der sikkert først vil klinge normalt omkring 2090. Trioen er fra det store æble New York og er kendt for elektroniske trance-rytmer, fritflydende synthesizers og afrikansk slagtøj, og mon ikke man på Roskilde Festival kommer til at høre lidt fra deres seneste album "Repo" fra i år.

The Chap er fem englændere, der blander disco, funk, electronica og foruroligende eksperimentalrock på kryds og tværs i et omskifteligt miks, så udkommet nærmest klinger som et møde mellem koncept-rockbandet The Residents og elektro-popperne Hot Chip.


San Fransisco-duoen The Dodos (glem enhver dansk konnotation) tager udgangspunkt i den slagtøjsbaserede stammemusik, som også Animal Collective har udforsket på deres tidlige plader. Simon Christensen gav her på GAFFA deres seneste plade "Visitor" fra 2008 fire stjerner.

Fucked Up spiller aggressiv og hardcore punk-rock med en seriøs agenda, hvilket man blandt andet har kunnet høre på deres seneste udgivelse "The Chemistry of Common Life" fra sidste år. Black Flags rå energi og Hüsker Düs musikalske nysgerrighed genfindes hos Fucked Up, men deres live-shows sætter bandets visionære vrede i endnu stærkere relief.

Amerikanske Steve Stein aka Steinski har siden begyndelsen af 80’erne banet vejen for nutidens mash-up-kunstnere som DJ Shadow, Girl Talk og danske Den Sorte Skole. I løbet af sin karriere har han haft en masse bøvl med rettighedsproblematikker, som har gjort, at meget af Steinskis musik ikke er blevet udgivet, men for nyligt udkom dog det retrospektive album "What Does It All Mean? 1983-2006 Retrospective".


ANNONCE