x

Kaizers Orchestra og Spleen United i Brandts Klædefabrik

Kaizers Orchestra og Spleen United i Brandts Klædefabrik

Det må siges at være lidt af et genre-clash, der finder sted på Brandts Klædefabrik i Odense på Grundlovsdag, når Kaizers Orchestra og Spleen United deler scene. Hver for sig er de to skandinaviske bands kendte for deres energiske live-optrædener i hver sin ende af rocken.

Spleen United kombinerer det elektroniske univers’ store lydflader og hypnotiske beats med rockens intensitet, og hos Kaizer’s Orchestra får rockmusikken et skud polka, punk, balkan-musik og cabaret-elementer.

Der er altså lagt i kakkelovnen til stærke koncertoplevelser med forskellige virkemidler, når de to bands stimler sammen til juni. Nordmændene fik fem stjerner og følgende ord med på vejen på deres sidste turne, hvor GAFFAs Simon Høgh Meldgaard blandt andet skrev:

”Når Kaizers Orchestra spiller op, virker det umuligt og formålsløst ikke at sende hælen rytmisk i jorden og kaste armene i luften i takt til musikken. Det er sådan et band, man har mistænkt for at udgive albums for at have noget at spille live.”

Også Spleen Uniteds sidst anmeldte koncert her på hjemmesiden fik flotte ord med på vejen. GAFFAs Christian Erin–Madsen skrev blandt andet i sin fem-stjernede anmeldelse:

”…dommedagsklokker a'la AC/DCs Hells Bells-intro og en primal trommerytme sendte publikum i hypnose. […] Dertil kom, at forsanger Bjarke Niemann havde tag i masserne med sine messende "kom så" og hoppen. Det lykkedes for alvor bandet at lade musikken tale.”

Koncerten finder sted på Brandts Klædefabrik, Amfiscenen, fredag den 5. Juni (Grundlovsdag), og billetterne sættes i salg mandag den 23. marts kl. 10.00 på www.gaffabillet.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA