x

Baal går til operaen

Baal går til operaen

"The Last Show" involverer 15 musikere, skuespillere og dansere såvel som et rock-bombardement af lyd, lys og showmanship. Forestillingen sættes op i både København (Amager Bio), Århus (Musikhuset) og Fredericia (Fredericia Teater). Det er det danske, pompøse rockband Baal, der har skrevet rockoperaens 11 sange, og skribent og konsulent Lars Gandsø står for manuskript.

Ifølge pressemeddelelsen fra Amager Kulturpunkt er det blevet til et enestående show, der kan lede tankerne hen på David Lynchs film, blandet med 70'ernes glamrock samt forrygende action. Wow! Baal spiller al musikken live, ligesom de gjorde det sidste år, da de akkompagnerede teaterstykket "Antigone" på Århus Teater, og igen har sanger Bjørn Fjæstad tillige en rolle i stykket.

Manuskriptforfatter Lars Gandsø fortæller: "Først og fremmest har vi skabt en forestilling, der ikke er set før. Hele stykket er udformet som en drøm og kan på den ene side være både satanisk og djævelsk ond, og på den anden side fløjlsblød og smuk." Baal-sangeren Bjørn Fjæstad siger: "Vi vil udfordre publikum!"

Sangene med Baal fra "The Last Show" udsendes også på cd den 20. september. Ud over førnævnte "Antigone" har Baal tidligere også lavet musik til den Reumert-nominerede forestilling "Englesyn" på Jomfru Ane Teateret i Aalborg, og må i det hele taget siges at have bragt sig i position som landets mest teatralske rockgruppe.

"The Last Show" har i øvrigt også en historie...:

Hovedpersonen hedder Fame og spilles af David de Conninck Owe – søn af Baard Owe. Fame er ansat som kursusleder i den nyreligiøse sekt "Nyt Liv". Han rejser rundt i landet og giver peptalks, og en dag kommer han til den by, hvor hans fars orkester – The Macknives – spillede sin sidste og fatale koncert. Den lille dreng, Fame så det hele... (Men som man spurgte i forbindelse med The Whos "Tommy", spørger man igen: Hvad var det han så!?) Kursuslederen Fame checker ind på et hotel i byen, falder i søvn og drømmer ... bl.a. om sin far (spillet af Bjørn Fjæstad) og sin mor (spillet af Randi Winther), og om den nat, hvor alt gik galt...

Historiens fortæller er i øvrigt Baard Owe – ikke live, men via video.

"The Last Show" er produceret af Fredericia Teater. Premiere og cd-udgivelse d. 20. september (på Fredericia Teater).

Ellers er datoerne som følger:

Musikhuset Århus: d. 13. og 14. oktober (kl.19:30). Billetsalg: Musikhusets Billetsalg, 89 40 40 40

Amager Bio: d. 9., 10. og 11. oktober (kl. 20:00).

Fredericia Teater: d. 20., 22., 24., 26., 27., 29., og 30. september (kl. 19:30).

Billetnet kan også kontaktes telefonisk på 70 15 65 65Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA