x

Nyt på vej fra Iggy Pop

Nyt på vej fra Iggy Pop

Iggy Pop har i den seneste tid udviklet en smag for den berygtede franske forfatter Michel Houellebecq, der blandt andet har udgivet romanerne ”Platform”, ”Udvidelse Af Kampzonen” og ”Muligheden Af En Ø”.

Det er sidstnævnte, der i særdeleshed har påtvunget sig the godfather of punks opmærksomhed. Det er endda i en sådan grad, at Pops kommende plade kommer til at tage udgangspunkt i den kyniske franskmands univers.

I en pressemeddelelse fortæller Iggy Pop:

”For nogle år tilbage hørte jeg snak om en berygtet fransk forfatter, der viste sig at være Michel H. Jeg læste nogle oversættelser af hans digte og fandt ud af, at jeg var enig i, hvad manden sagde, selvom det gjorde mig trist. Efter et stykke tid købte jeg ”Muligheden For En Ø” og tog den med mig til Frankrig, hvor bogen og jeg tilbragte tre ensomme dage sammen.

Bogen var en motherfucker, og jeg blev hurtigt knyttet til den. Den var både morsom og på en eller anden måde velkendt. Pludselig en dag var der en fyr, der skrev til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at skrive en sang om til en dokumentarfilm om Michel H og hans forsøg på at instruere en film baseret på sin egen bog.

Projektet voksede i hænderne på mig, og de følelser, der opstod i mig, da jeg læste, blev til musik. Jeg begyndte at ignorere filmen, og skrev musik til bogen i stedet. Ligesom bogens hovedperson Daniel er jeg blevet træt af en karriere som entertainer og længes efter et andet liv.

Jeg tog ud til min lille hytte i Miami med kun min gamle akustiske guitar og min stemme. Med uvurderlig hjælp fra min gode ven og producer Hal Cragin tog muikken form uden indblanding fra musikindustrien. Nu slipper jeg den fri. Det er det bedste jeg kan gøre.

- Iggy Pop”

Til den visuelle del af albummet har Iggy Pop allieret sig med den fransk/iranske tegner Marjane Satrapi, der især er kendt for sin selvbiografiske tegneserie ”Persepolis” og tegnefilmen af samme navn, hvor kendte mennesker som Gena Rowlands, Sean Penn og Iggy Pop lagde stemmer til den amerikanske version.

Tracklisten til ”Preliminaires” ser ud som følger:

Les Feuilles Mortes
I Want To Go To The Beach
King Of The Dogs
Je Sais Que Tu Sais
Spanish Coast
Nice To Be Dead
How Insensitive
Party Time
He's Dead/She's Alive
A Machine For Loving
She's A Business
Les Feuilles Mortes (Marc's Theme)

Albummet udkommer den 18. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA