x

John Squires cover-art til “Heroes” ryger på auktion til fordel for War Child

John Squires cover-art til “Heroes” ryger på auktion til fordel for War Child

I februar udkom velgørenhedsalbummet ”War Child: Heroes” til fordel for børn i krigshærgede lande såsom gadebørn, børnesoldater og børn i fængsel. John Squire fra Stone Roses lavede coveret, og det oprindelige maleri sættes nu på auktion til fordel for organisationen.

Squire har været involveret i War Chils arbejde, siden han med Stone Roses havde nummeret "Love Spreads" med på velgørenhedspladen ”War Child: Help” fra 1995, hvortil han også designede coveret. Dette har været tilfældet med alle efterfølgende War Child-albums.

Om organisationen siger Squire:

”War Child hjælper sultne, forældreløse og traumatiserede børn i krigszoner til at komme igennem deres svære situation, og de involverer sig dybt i, hvordan hjælpen bliver fordelt. Jeg gør gerne, alt hvad jeg kan for at hjælpe dem.”

På det nye album har kunstnere i den tunge ende af skalaen udvalgt nyere navne til at fortolke deres numre, og albummet modtog fire stjerner af GAFFAs Lars Löbner Jeppesen, der havde følgende at sige om pladen:

”Der vil altid herske tvivl om, hvad den gode coverversion skal byde på, og det må være op til den enkelte, om man vil have nytænkning eller karaoke, og Heroes byder på begge dele. Bedst er Beck, Elbow og Peaches på materiale af henholdsvis Dylan, U2 og The Stooges.”

Andre kunstnere har også bidraget til War Child-auktionen, og man vil således også kunne byde på samlerobjekter af forskellig art med autografer fra Bono, Brandon Flowers eller Chris Martin her.

Også Pete Doherty bidrager til auktionen. Den berygtede sanger malede et maleri med sit eget blod sidste år, inden han skulle optræde på Glastonbury festivalen. Et begrænset antal optryk af dette maleri er også sat til salg til fordel for den gode sag.

Onlineauktionen lukker den første april.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA