x

Staind til Århus

Staind til Århus

I januar spillede den amerikanske post-grunge-gruppe Staind i Amager Bio i forbindelse med deres Europaturné. Gruppen hviler dog ikke på laurbærrene. 10. april indleder de en turné, der starter i Florida, og som bringer dem over hele USA og derefter til Europa, og i den forbindelse får også fans vest for Storebælt en chance til at høre gruppen. Staind giver nemlig koncert på Train i Århus 9. juni.

Staind albumdebuterede i 1996 med "Tormented" og fik deres verdensgennembrud i 2001 med deres tredje album "Break The Cycle", hvorfra især balladen "It's Been Awhile" blev et kæmpehit. Albummet har til dato solgt over syv millioner eksemplarer. Siden har Staind tabt en smule terræn popularitetsmæssigt, men de har dog stadig en stor fanbase. Gruppens seneste studiealbum er "The Illusion Of Progress" fra august 2008.

Et album, som GAFFAs Keld Rud ikke var overvældende begejstret for. Beskedne to stjerner blev det til og følgende dom:

"Skønt en sang som "Believe" faktisk er velskrevet trods dens yderst forudsigelige karakter, skal der mere end skødeløst spredte strygere, klaverer og pedal steel til for at redde de i alt 57 hovedsagligt afdæmpede minutter fra at være ubærligt kedelige og usandsynligt begivenhedsfattige."

Lidt mere begejstring var der hos en anden GAFFA-anmelder, Anders Frandsen, da Staind i 2006 spillede i Vega. Dengang blev der uddelte fem stjerner og blandt andet følgende ord:

"Man kan håbe, at Staind fremover får løn som fortjent. Det skortede i hvert fald ikke på iltet blod denne aften. Bandets drivkraft og guitarist, Mike Mushok, var i pokker til vigør, og sammen med bassist, Johnny April, og trommeslager, Jon Wysocki, lagde han et solidt fundament, som den ualmindeligt velsyngende Aaron Lewis kunne krænge sin samspilsramte baryton hen over."

Staind, Train

Tirsdag 9. juni kl. 20:00

Billetsalg via ebillet og Stereo Studio

Billetsalget starter man. 30. marts kl. 10.00

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA