x

Danske og tyske elektro-musikere optræder i Berlin

Danske og tyske elektro-musikere optræder i Berlin

At Berlin er en af hovedscenerne for den elektroniske musik i Europa, er ingen nyhed, men åbenbart kan også danske elektronika-musikere gøre et godt indtryk på tysken. I hvert fald har et nyt dansk-tysk initiativ set dagens lys i Berlin. Idéen går ud på, at både danske og tyske elektronika-musikere optræder sammen under overskriften "Aarhus Berlin Crush".

Nærmere betegnet er der tale om tyske og århusianske elektronikamusikere, der har fundet sammen rent musikalsk. De århusianske elektroniske musikere er tilknyttet projektet Århus E, der har samlet en række elektronikamusikere, som har en tilknytning til den elektroniske linje på Det Jyske Musikkonservatorium - i øvrigt en af de eneste elektronisk funderede konservatorieuddannelser i Europa.

Koncerterne finder sted i Berghain Kantine i Berlin-Friedrichshain. Berghain er et af Europas vigtigste spillesteder inden for den elektroniske musik og ligger nær Berlins Østbanegård.

Første koncert fandt sted lørdag den 28. februar og blev en stor succes, og der er planlagt yderligere tre koncerter den sidste lørdag i måneden. Næste koncert finder dermed sted førstkommende lørdag, den 28. marts, hvor to danske og to tyske elektronikamusikere giver koncert. Nærmere betegnet er der tale om følgende kunstnere:

Band Ane (billedet) - århusiansk lyrisk og legende elektronika: www.bandbase.dk/bandane/
Puzzleweasel - århusiansk rave og jungle: www.myspace.com/puzzleweasel
Notic Nastic - tysk/amerikansk pumpende hardcore: www.noticnastic.com/
Blake Worrell - tysk/amerikansk elektro med hiphop-baggrund: www.myspace.com/blakeworld


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA