x

Nye navne til Spot

Nye navne til Spot

Spot Festival har netop offentliggjort endnu en stribe navne til årets festival, som finder sted i Århus fra torsdag den 23. maj til og med lørdag den 25. maj. Denne gang er der tale om lutter ikke-nordiske kunstnere til festivalen, der ellers har fokus på nordisk musik. Men de senere år har det været traditionen, at festivalen torsdag aften, altså dagen før festivalen åbner officielt, har præsenteret en stribe ikke-nordiske navne rundt om i byen. Og det gælder også i år, hvor kunstnerne spiller på Train, Musikcaféen og i Studenterhuset. Hvert sted spiller tre navne.

Torsdag aften på Train
Den nok mest kendte kunstner af de ikke-nordiske navne er franske Yann Tiersen, der især har gjort sig bemærket ved at skrive musikken til de meget populære film "Amélie" og "Goodbye Lenin". Yann Tiersen giver i øvrigt sin første koncert i Skandinavien nogensinde i forbindelse med sin Spot-koncert.
Yann Tiersens musik benytter sig af mange forskellige instrumenter i relativt minimalistiske kompositioner og er både inspireret af klassisk musik og af fransk folkemusik. Tiersen har i øvrigt ved en lejlighed samarbejdet med den markante britiske sangerinde Elizabeth Fraser, eks-Cocteau Twins og kendt for sine gæstevokaler hos Massive Attack.

Yann Tiersen vil torsdag aften på Spot spille sammen med sit eget band. Om fredagen vil han spille sammen med færøske Orka og gruppens meget særprægede instrumenter. Det fransk/færøske samarbejde spillede fem dage i træk under den franske pendant til Spot, nemlig Transmusicales-festivalen i Rennes i december og kort efter i Tórshavn.

På Train kan man endvidere opleve den hollandske duo zZz, der spiller elektronisk musik, men som også bruger elementer fra punk og postpunk, og hvis sanger Tjees' dybe, alvorlige røst giver associationer til Joy Divisions sanger Ian Curtis. En populær stemme i disse år, må man sige.

Tredje navn på Train denne aften er det luxemburgske band Minipli, der eksperimenterer med minimalistisk musik.

Torsdag aften i Studenterhuset
I Studenterhuset spiller Absynthe Minded fra Belgien, der blander indie, jazz og pop med inspiration fra så forskellige kunstnere som Django Reinhardt, Sex Pistols og Kraftwerk.

Ligeledes belgiske Yuko spiller afdæmpet indiepop tilsat elektroniske elementer.

Californiske Daedelus spiller skæv elektronisk musik og benytter sig af en såkaldt Monome, der er en boks med 256 knapper, som hver især indeholder en lyd eller et beat.

Torsdag aften på Musikcaféen
Musikcafeen i Mejlgade er også fyldt med musik torsdag aften på Spot. Her kan man opleve hollandske John Dear Mowing Club fra Haag spille alternativ folk, drevet af frontmand Melle de Boer. Musikalsk er bandet påvirket af både country og pop med associationer til navne som Johnny Cash, Bob Dylan og Mazzy Star. John Dear Mowing Club har desuden arbejdet sammen med kult-sangskriveren Daniel Johnston, hvilket må siges at borge for en vis alternativ kvalitet.

Samme sted spiller japanske Cokiyu, som Spot Festival selv beskriver som det japanske svar på Björk - dog en kende mere afdæmpet.

Sidste navn på Musikcaféen er engelske Bird, som blandt andet trækker på en cello og en Apple MacBook og har musikalske rødder i både folkemusik og electronica.

Ud over de internationale navne på Spot Festivals åbningsaften kommer et decideret åbningsprogram i Musikhuset Aarhus til. Dette offentliggøres snarest.

Billetsalget til festivalen er i fuld gang på GAFFA Billet. Partout-billetter gælder også til torsdagens program. Desuden er der netop sat gang i salg af endagsbilletter til både torsdag, fredag og lørdag, også på GAFFA Billet. Er du Klub GAFFA-medlem, kan du i øvrigt spare 75,- kroner på partoutbilletten.

Spot Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA