x

Kashmir til Grøn Koncert

Kashmir til Grøn Koncert

Grøn Koncert har netop offentliggjort andet navn til årets musikkaravane, der i år afvikles i dagene 16.-26. juli. Og det er et af Danmarks absolut mest populære rockbands, Kashmir. Bandet arbejder for tiden på deres sjette album, opfølgeren til 2005's "No Balance Palace", som dog tidligst ventes ude til efteråret. Det er første gang, Kashmir spiller på Grøn Koncert, og deres koncerter her bliver deres eneste koncerter denne sommer.

Grøn Koncert offentliggjorde tidligere på måneden L.O.C. som en af årets optrædende, og man må derfor sige, at både hiphoppen og rocken som udgangspunkt er dækket ind med det basale.

Kashmir udtaler:

"Vi er glade for at få lov til at tage del i 2009's landsdækkende Grønne felttog og ser frem til at give folk en kulturel oplevelse af den nærgående slags. Vi vil opfordre alle publikummer til at medbringe engagement, berøringsvilje og stjernekastere, så vi sammen kan skabe nye minder fra en fantastisk Grøn Koncert."

Kashmir debuterede i 1994 med albummet "Travelogue", der viste stor inspiration fra tidens grunge-scene, men også fra eksperimenterende funk-rock-navne som eksempelvis Primus. Siden har gruppen, med sanger og sangskriver Kasper Eistrup i front, udviklet sig i en mere eftertænksom og melankolsk retning, hvor navne som Jeff Buckley og Pink Floyd var store inspirationskilder på gruppens til dato bedst solgte album, "The Good Life" fra 1999. Gruppens seneste album, det mere udadvendte "No Balance Palace", blev produceret af Tony Visconti, kendt for sit mangeårige samarbejde med David Bowie, og netop David Bowie medvirkede på albummet i duetten "The Cynic". Også selveste Lou Reed gæstede på sangen "Black Building", hvor han oplæste et digt skrevet af Kasper Eistrup. Om der også medvirker store navne på Kashmirs kommende album, er dog noget, gruppen holder kortene tæt ind til kroppen om.

Grøn Koncert præsenterer i år to lige store scener med sammenlagt syv navne med freestyle-rap-konceptet MC's Fight Nights scene i midten. Opgraderingen kommer efter Grøn Koncerts store succes sidste sommer, hvor over 190.000 publikummer mødte frem i otte forskellige koncertbyer. Derfor ændres koncerptet nu fra fire topnavne på Grøn Scene og tre upcoming-navne på P3 Spotscenen til et program med syv store kunstnere på to lige store scener. Den ene får navnet P3 Scenen, og her er konferenciererne Kanonkongen og Henrik Poulsen. Hvem der bliver konferencier på den anden scene, er endnu ikke offentliggjort, men da Jacob Haugaard har været konferencier her i mange, mange år, er han et godt bud.

Grøn Koncert afvikles i år i perioden 16.-26. juli, og billetsalget til alle otte koncerter er i gang på Billetnet. Grøn Koncert besøger følgende byer:

16. juli: Esbjerg

17. juli: Herning

18. juli: Århus

19. juli: Aalborg

23. juli: Kolding

24. juli: Odense

25. juli: Næstved

26. juli: København

Læs mere på Grøn Koncerts hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA