x

Gorillaz på vej med dvd-film

 Gorillaz på vej med dvd-film

Det er ved at være et stykke tid siden, vi har hørt noget til tegneseriegruppen Gorillaz alias det animerede firkløver Murdoc, 2D, Noodle og Russel Hobbs, men snart er de aktuelle med en dokumentarfilm på dvd. Filmen, "Bananaz", havde dog allerede premiere på sidste års filmfestival i Berlin i februar 2008 og har også været vist ved en række andre begivenheder, men har som sådan ikke været oppe i biograferne.

Nu kommer filmen imidlertid snart på dvd, nærmere betegnet 1. juni. Inden da, nemlig 20. april, får filmen også premiere på babelgum.com (se trailer her).

Filmen er instrueret af Ceri Levy og følger Gorillaz, det vil sige bagmændene Damon Albarn og animatoren Jamie Hewlett og deres mange medmusikere og -vokalister i perioden 2000-2006. Blandt disse kan nævnes så forskellige folk som Dennis Hopper, De La Soul, Ibrahim Ferrer, Dangermouse, Dan The Automator, D12, Bootie Brown og Neneh Cherry.

GAFFAs John Fogde anmeldte filmen allerede, da den fik verdenspremiere på filmfestivalen i Berlin i februar 2008. Dengang uddelte GAFFA ikke stjerner til film, men John Fogde skrev blandt andet følgende:

"Men får man ikke en dybdeborende dokumentar, så får man dog intimt indblik i den verden, gruppens medlemmer bevæger sig i. Der er alt fra en scene, hvor Albarn er så nervøs, at han kaster op umiddelbart inden bandets første amerikanske koncert, til en scene, hvor han skal retfærdiggøre teksten til "Dirty Harry" for lederen af det børnekor, han skal bruge til en af koncerterne."

"På den måde kommer man langt tættere på gruppen end tidligere, og undervejs er man ganske godt underholdt. Men slutresultatet bliver mere en underholdende hjemmevideo med glimt af ærlige øjeblikke, end en egentlig gennemgribende analyse af en af de senere års mest innovative popgrupper."

Dvd'en indeholder foruden selve "Bananaz"-filmen også "The Bananaz Home Movie Club" med outtakes fra filmen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA