x

Yeah Yeah Yeahs til Roskilde

Yeah Yeah Yeahs til Roskilde

Onsdag morgen er på denne tid af året lig med offentliggørelsen af en lille håndfuld navne til årets Roskilde Festival, og i dag er ingen undtagelse. Og denne gang har festivalen offentliggjort Yeah Yeah Yeahs, Gang Gang Dance og The Pains Of Being Pure At Heart til årets festival. I øvrigt alle grupper med base i New York.

Yeah Yeah Yeahs har i det nye årtusinde fået stor succes med deres både punkede og sofistikerede rock med den karismatiske sangerinde Karen O i forgrunden. Gruppen spillede på Roskilde Festival i 2002 på et tidspunkt, hvor de endnu kun lige var ved at bryde igennem og ikke engang havde udsendt deres debutalbum "Fever To Tell" - det kom først året efter. Nu vender de tilbage, og udgiver i øvrigt deres tredje album, "It's Blitz" 6. april.

Gang Gang Dance blander electro, house, grime-hiphop, avantgardistiske elementer og input fra verdensmusikken og har ry for at være et stærkt liveband. Bandet debuterede i 2004 med albummet "Revival Of The Shittest" og har siden udsendt tre album, senest "Saint Dymphna" fra 2008. Bandet gæster i øvrigt også den århusianske Pop Revo-festival på VoxHall 2. maj.

The Pains Of Being Pure At Heart spiller 80'er-inspireret guitarpop med associationer til engelske navne som The Smiths og The Cure. Gruppen har netop spillet på den store branchefestival South By Southwest i Austin, Texas, hvor de fik masser af roser. Gruppen udsendte for nylig deres debutalbum, der dog endnu ikke er udgivet herhjemme.

Roskilde Festival lover desuden, at festivalen på fredag offentliggør en række af navnene til Pavilion Junior-scenen, hvor grupper fra vækstlaget spiller i warm up-dagene fra 28. juni-1. juli.

Selve Roskilde Festival finder sted 2.-5. juli.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA