x

Jokeren sang skønsang ved Humor Mod Aids

Jokeren sang skønsang ved Humor Mod Aids

Siden mandag morgen har P3 ryddet deres normale program og ladet humoren få frit løb til fordel for årets Humor Mod Aids-projekt. Værterne Felix Smith og Sara Otte har varmet godt op under lytterne, der har doneret endda særdeles fornemme beløb for at se kendte danskere som Jokeren, Carpark North og Szhirley "sælge ud" med alle mulige og umulige pinagtigheder til støtte for hiv-smittede unge.

Det var et storsmilende værtspar, der til P3s Sell-Out Session onsdag i DR-byens studier annoncerede, at det samlede indsamlingsbeløb nu havde rundet en halv million. På kun tre dage har P3s trofaste lytterskare samlet 502.000 kr. ind til projekter i Ukraine, Kenya og Danmark, der skal hjælpe unge hiv-smittede med at tackle en virkelighed, gennemsnittet af P3s lyttere næppe kan forestille sig.

I et mindre studie under DR-byens Koncerthus stod en udvalgt skare af gavmilde P3-lyttere og de optrædendes venner således samlet for at se musikerne falde på halen i velgørenhedens navn.

Efter et par tekniske fejl gik showet i luften, og ind på scenen trådte Jokeren i vanlig stil med hængerøv og wifebeater-undertrøje, der gav fri udsigt til rapperens talrige tatoveringer. Ved nærmere eftersyn afslørede undertrøjen at bære påskriften "Brøndby - passion, loyalitet, fællesskab" - et tiltag, der for en inkarneret FCK-tilhænger som Jokeren ifølge ham selv var langt mere grænseoverskridende end at skulle synge skønsang for åben mikrofon. Ved Jokerens side stod ekskæresten Szhirley iført Hawaii-skjorte og stok som en ægte alfa-hun, hvis feminine træk dog ikke helt kunne skjules under de løse gangsterklæder.
Man fornemmede, at de to er nået langt, siden en såret Joker udbrød "Møgluder!" tilbage i 2003.

Kemien var ikke til at tage fejl af, og Szhirley advarede med det samme publikum om, at Jokeren altså ikke altid var så heldig til at ramme tonerne, om end han ofte prøvede. Det gik nu ganske smertefrit, da eksparret dernæst lagde ud med en nyfortolkning af deres gamle hit "Bonnie & Clyde". Denne gang var rollerne byttet, så Szhirley indtog den rappende stodderrolle, alt imens Jokeren med nogen tekstbesvær sang sig ind i salens skare af efterhånden smeltede hjerter. Jokerens gimmick har alene tjent et rekordhøjt beløb på 82.000 kr. ind, og ud fra klapsalverne kunne man fornemme, at det var alle pengene værd.

Vocaloca møder Backstreet
Efter et kort intermezzo fortsatte anden halvdel af P3s Sell Out Session, nu med Carpark North som ofre for lytternes ubarmhjertige påfund. Modsat Jokeren valgte Carpark North dog at gemme godterne til sidst i koncerten, og lagde derfor ud med en række numre fra deres nyeste plade, "Grateful". Der blev også plads til et par velkendte hits som "Best Day" og "Human", hvor salen stemte i med mere eller mindre skønsom sang. Spændingen var dog allerede lidt udløst efter Jokerens udspil, og publikum blev derfor en anelse rastløse, mens de ventede på den store finale.

De fire musikere trådte ind på scenen igen efter at have udskiftet deres sorte gevandter med skriggrønne uniformer i bedste parkeringsvagt-stil. Bandet var en anelse beklemte ved situationen, indrømmede de, men påtog sig opgaven med stil, og præsenterede det heldige publikum for en rocket udgave af Backstreet Boys' 90'er-klassiker, "Everybody". Drengene kunne dog ikke se sig helt fri for kravet om en boyband-optræden, og udførte således et velkoreograferet break midt i nummeret, hvor de sang flerstemmigt a cappella og oven i købet modulerede, så man følte sig henført til et Melodi Grand Prix-show fra slut-firserne.

Læs en længere reportage fra showet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA