x

Ginger Ninja modtager Bandbase.dk-legatet

Ginger Ninja modtager Bandbase.dk-legatet

For femte år i træk uddeler landets største musik-community, BandBase.dk (tidligere kendt som MyMusic.dk), sit årlige legat til et dansk band på vej frem. Og årets vinder bliver den unge københavnske guitarpopkvartet Ginger Ninja.
 
148 danske bands inden for alle genrer har søgt om at komme i betragtning til det legatet, der ikke bare penge indeholder penge, men en række værktøjer til at komme videre med karrieren. Nemlig livekoncerter, et ophold på talentudviklingsprojektet Bandakademiet, studietid, fotosession og annoncering.
 
Ansvarshavende redaktør på BandBase, Rasmus Ardahl, udtaler:
 
"Ginger Ninja passer til en ny tidsalder i musikbranchen. De har været meget aktive på BandBase, er bevidste om alle niveauer af deres karriere og fremtoning, og har ved egen hjælp flyttet sig ekstremt langt, siden de blev dannet for bare ét år siden. Deres musik er på samme tid både så fængende og tilpas kantet, at de har potentiale til både at nå bredt ud og skabe en lang karriere. De var ikke til at komme uden om."
 
Ginger Ninja modtager nu følgende pakke fra BandBase Legatets partnere:
   
    Et live-job på Spot Festival 09
    Et live-job til Start! Festival 09
    Et live-job til BandBase.dks forårsfest den 9. april på Rust
    Et ophold hos Bandakademiet
    Fem dages studietid i TænkeBoksen
    Coverart fra Image:Nation
    Et photoshoot ved fotograf Christian Hjorth
    En check på 15.000 kroner (de 10.000 doneret af komponistorganisationen KODA)
    Annoncering for 50.000 kroner på BandBase.dk

BandBase.dks redaktion valgte i forvejen fem finalister: Cody, Praksis, Pilgrimz, Ginger Ninja og Birk Storm, og efter endnu en votering blev Ginger Ninja så kåret som de endelige vindere.

Ginger Ninja har for nylig, ganske uafhængigt af tildelingen af Bandbase.dk-legatet, skrevet kontrakt med den danske afdeling af det multinationale pladeselskab Sony Music, og vi kan altså forvente deres debutalbum inden for overskuelig fremtid.
 
Ginger Ninja kan i øvrigt opleves live torsdag den 9. april, hvor bandet sammen med Oh Land, Jong Pang og Small står for musikken til BandBase.dks årlige forårsfest på Rust. Billetter kan erhverves via Gaffabillet.

Tidligere vindere af BandBase.dk-legatet, der altså dengang hed MyMusic.dk-legatet, tæller Didium & The Black Bonnie Picture (2008) og Lily Electric (2007). To grupper, man må sige har fået pæn vind i sejlene på det seneste.
 
I forbindelse med kåringen af Ginger Ninja som vindere tog BandBase et videokamera og en flaske champagne med ud og overraskede bandet i deres øvelokale. Du kan se deres reaktion her:

Besøg Ginger Ninja på Bandbase.
 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA