x

Roskilde Festival offentliggør Pavilion Junior-navne

Roskilde Festival offentliggør Pavilion Junior-navne

Pavilion Junior har siden 2000 præsenteret spændende upcoming-navne uden for selve festivalpladsen i dagene før, Roskilde Festival åbner. De første år hed scenen dog Camping-scenen, og det første år var et af navnene Nephew, som syv år senere spillede på festivalens Orange Scene, lørdag nat foran 50.000 personer. Så man må sige, at Pavilion Junior-scenen i den grad præsenterer morgendagens stjerner.

Roskilde Festival har netop offentliggjort den første store håndfuld navne til Pavilion Junior-scenen, hvor musikken i år spiller 28. juni-1. juli, og den egentlige festival så åbner dagen efter.

De ni bands er som følger.

THE 20BELOWS (DK)
spiller melodiøs punkrock inspireret af navne som Social Distortion og Ramones og har allerede givet en stribe koncerter i USA.

GIANA FACTORY (DK) (billedet)
spiller new wave-påvirket pop. Forsangerinde Loui Foo gjorde sig sidste år bemærket som erstatning for sin gravide søster Sharin i The Raveonettes. Gruppen har for nylig været på turné i Skandinavien og Tyskland som opvarmning for Glasvegas.

JOOKS (DK)
er tidligere medlem af rapgruppen Rent Mel og er nu gået solo med hverdagsorienterede tekster, hvor han blandt andet har markeret sig som opvarmning til L.O.C. Jooks udsender snart sit debutalbum "Privilegeret" og var med i GAFFAs artikel "De bliver store i 2009" i januar.

KELLERMENSCH (DK)
spiller mørk rock med en original blanding af inspiration fra såvel metal som melankolske singer-songwritere som Nick Cave og Tom Waits. Gruppens nyligt udsendte, selvbetitlede debutalbum har fået meget fine anmeldelser, også i GAFFA.

KVELERTAK (N)
kombinerer Norges tradition for nihilistisk black-metal med rock'n'roll og et lille glimt i øjet. Hvis man ellers kan forestille sig black metal med humor.

THE MEGAPHONIC THRIFT (N)
leverer amerikansk inspireret, melodisk støjrock og har i hjemlandet fået masser af roser for deres velspillede koncerter.

SCAMP (DK)
spiller metal på et teknisk højt niveau. Debutalbummet Mirror Faced Reality fra oktober 2008 fik fine anmeldelser, blandt andet af GAFFAs Keld Rud, der kaldte det "en enormt kompetent affære".

TAKO LAKO (DK)
blander rock, hiphop og verdensmusik. Gruppen vandt sidste år den skandinaviske afdeling af talentkonkurrencen Emergenza.

VINNIE WHO (DK)
leverer sexet og firserorienteret falset-disko i stil med Thomas Troelsens produktioner, selvom Troelsen altså ikke er inde over denne gang.

Flere Junior-navne følger i næste uge, lover Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA