x

X Factor og Jens Unmack højeste nyheder på hitlisten

X Factor og Jens Unmack højeste nyheder på hitlisten

Fredag morgen er lig med offentliggørelsen af ugens officielle danske hitlister inden for salg af album, downloads, ringetoner og meget mere. Nu er vi allerede langt oppe ad dagen, men det er endnu ikke for sent at skrive lidt om ugens bevægelser på hitlisten.

Sanne Salomonsen topper for tredje uge i træk albumhitlisten med sit comebackalbum "Unico". Ugens højest placerede nyhed er på andenpladsen X Factor-finalisternes livealbum, som de danske pladekøberne har revet ned af hyldere uagtet forbeholdne anmeldelser i pressen – på GAFFA.dk blev X Factor-konceptet løsrevet fra det visuelle aspekt, dommerkommentarerne og kappestriden eksempelvis sammenlignet med "Gøg uden Gokke".

Ugens næsthøjest placerede nyhed er derimod en vaskeægte anmelderdarling, nemlig Jens Unmacks (billedet) tredje soloalbum, "Dagene Løber Som Heste", der går ind på en femteplads. Pet Shop Boys entrerer hitlisten som nummer ni med deres tiende studiealbum, "Yes", Fever Ray alias The Knife-sangerinden Karin Dreijer Andersson går ind som nummer 11 med sit selvbetitlede solo-debutalbum, Röyksopp er nye på en 17.-plads med "Junior", Henning Stærk ny som nummer 19 med "Old Time Rocker" – kom så ikke og sig, at hitlisten ikke er alsidig – det tv-annoncerede koncept "Gregorian Chants – Love Songs & Ballads" er nye på en 21.-plads, Turboweekend er nye på en 36.-plads med "Ghost Of A Chance", og metalgruppen Mastodon går ind på en 37.-plads med deres meget roste "Crack The Skye". Altså en begivenhedsrig uge i top 40 denne uge, må man sige.

På download-singlehitlisten er det, meget lidt overraskende, X Factor-vinderen Linda Andrews og hendes – ifølge en del debattører Kate Bush-plagierende – sejrssang "Det Bedste Til Sidst", der går direkte ind som en nyhed på førstepladsen. Og alle nyheder i top 40 i denne uge har faktisk relation til X Factor. Vi tager dem fra toppen: Alien Beat Clubs "Dig og Mig" (nummer 11), Take Thats "The Garden", som de fremførte i sidste uges finale (nummer 19) og Mohameds "Det Er Sent Nu" (nummer 38).

Download-singlehitlisten byder også på en stribe re-entries. Igen fra toppen: IdaAida: "En Klassiker" (nummer 11), Pink: "So What" (nummer 13, i øvrigt en sang, Linda fremførte til X Factor-finalen) og endelig Beyoncés "Halo" (nummer 39).

Se hele hitlisten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA