x

Madonna må ikke adoptere nyt Malawi-barn

Madonna må ikke adoptere nyt Malawi-barn

Som vi skrev om i sidste uge, går Madonna med planer om at adoptere endnu et barn fra Malawi, denne gang pigen Mercy. Men Malawis myndigheder har været bekymrede over Madonnas privatliv, hvor hun efter skilsmissen fra Guy Ritchie har haft en række forhold ifølge diverse medier.

Her til morgen har det fattige afrikanske lands landsret så afvist at lade popstjernen adoptere Mercy, dog af andre årsager.

Rettens registrator Ken Manda udtaler ifølge Reuters, at Madonnas ønske om at adoptere Mercy er blevet afvist af den grund, at Madonna ikke er indbygger i Malawi.

I retten udtalte dommer Esimie Chombo sig negativt om tendensen med, at kendte adopterer børn. Hun udtalte blandt andet, ifølge Reuters:

"Enhver kan komme til Malawi og hurtigt arrangere en adoption, som kan have alvorlige konsekvenser for lige præcis de børn, som loven prøver at beskytte."

Hun fortalte endvidere, at adoptioner af Madonnas type i værste fald kan føre til seksuelt relateret handel med børn, ifølge Reuters.

Madonnas advokat, Alan Chinula, udtaler, at Madonna - som for tiden befinder sig i Malawi - vil anke sagen til Malawis højesteret. Reuters har ikke kunnet få en kommentar fra Madonnas talskvinde i London.

Madonnas fik sidste år lov til at adoptere den dengang to-årige Malawi-dreng David Banda efter en del juridiske tovtrækkerier og stor debat i og uden for Malawi. Hendes planer om at adoptere endnu et barn fra Malawi har endnu en gang sat sindene i kog, hvor mange mener, at Madonna misbruger sin rigdom og status til at lægge pres på myndighederne i det fattige, aids-hærgede land, hvor over en million børn er forældreløs grundet aids.

Omvendt udtalte landets informationsminister Patricia Kaliati til Reuters torsdag, at Madonna var en god mor og støttede 25.000 forældreløse børn i Malawi.

Madonna har ud over David Banda den 12-årige datter Lourdes med sin daværende partner, fitness-træneren Carlos Leon, og den 8-årige søn Rocco med filminstruktøren Guy Ritchie, som hun blev skilt fra sidste efterår efter otte års ægteskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA