Nyhed

Afrikanske navne til Roskilde

Verdensmusikken profileres i år på Roskilde Festival med tilføjelsen af tre afrikanske navne

Det er tidligere blevet annonceret, at både nigerianske Tony Allen samt malinesiske Amadou & Miriam dukker op på årets festival, og nu kan arrangørerne, at de vil få følgeskab af en række afrikanske kolleger. Det drejer sig om de to malinesiske solister Issa Bagayogo og Rokia Traoré, der sættes på programmet i dag sammen med gruppen Kasai Allstars.

Om de tre navne skriver Roskilde Festival i en pressemeddelelse:

Issa Bagayogo (Mali) kaldes 'Techno-Issa' af sine landsmænd. Hans musik er et vellykket møde mellem Nordafrika og Europa. Messesang og improviserede forløb krydses med elektroniske elementer - altid med ngoni-luttten og det energiske beat i centrum.

Kasai Allstars (CD) er en slags centralafrikansk supergruppe, som trodser ældgamle regionale konflikter og fører hver deres eget islæt til fællesskabet. Det festligt malede orkester måtte melde afbud i 2007 grundet visumproblemer. Vi glæder os over at have dem tilbage på plakaten i 2009. De er et nyt skud i congotronics-kanonen, som allerede har bragt os Konono N°1.

Rokia Traoré (Mali) er en af Nordafrikas sande divaer. Hun er leveringsdygtig i funky og rocket afro-beat med masser af energi og flamme. Men hun kan også levere tude-smukke ballader, hvor den smalle kvinde med den rungende røst overbeviser som sit lands egen Billie Holiday eller Laurie Anderson.

Både Bagayogo og Traoré har tidligere modtaget særdeles positive anmeldelser her på stedet, og Kasai Allstars var på musikmagasinet Mojos liste over årets udgivelser fra sidste år på grund af udgivelsen " In The 7th Moon, The Chief Turned Into A Swimming Fish And Ate The Head Of His Enemy By Magic".


Roskilde Festival afslører nye navne på onsdag, og de offentliggør hele det samlede program 16. april.

ANNONCE