x

Karrierekanonen har fundet de 18 bedste

Karrierekanonen har fundet de 18 bedste

I denne weekend blev de 37 bands, som var med i første runde af Karrierekanonen, snævret ned til de 18 bedste bands. De sidste og afgørende koncerter spilles i Århus, Odense, Roskilde og København i april og maj - udfra hvilke højest fem bands kommer med i Karrierekanonen, hvor man blandt andet kan vinde airplay på P3, en Danmarksturné og et job på Roskilde Festivalen.

Desuden kan man downloade en mp3-compilation i en pakke med numre med de resterende 18 finalister ved at besøge Karrierekanonens hjemmeside. Ligesom der på hjemmesiden er mulighed for at høre numre fra samtlige 37 bands, som var med i første runde.

KarriereKanonen 2009 drives i fællesskab af spillesteder.dk, Roskilde Festival, KODA og DR P3. Og det er professionelle musikkendere, der står for udvælgelsen gennem hele forløbet. Målet er i sidste ende at give plads til de allerbedste. Og kvaliteten er heldigvis høj:

- Der er masser af mennesker, der nyder at høre ny musik, men som ikke orker at gennemtrævle hele nettet. Dem giver vi to fordele: For det først slipper de for at lede i timevis, for vi har gjort det hårde arbejde og fundet de 18 bedste ud af mere end 1700 bidrag. Og for det andet får de et ultra friskt tværsnit af den danske musik, uafhængigt af markedsføringsbudgettet og mediehype, udtaler Lars Trillingsgaard, musikchef på P3.

I næste runde deltager fortsat både nye og knap så nye navne. Man vil blandt andet kunne høre My Evil Twin, der har spillet på Spot Festival og toppet Det Elektriske Barometer, samt den svenskofile indiepop-duo Bodebrixen (billedet). Koncertkalenderen starter den 23. april i Odense, og du kan finde den samlede koncertkalender i bunden af denne nyhed. Hvert bands spiller en showcase på 25 minutter.

Odense, Posten
Torsdag den 23. april:
Non+
Mego
Leonora
My Evil Twin

Roskilde, Gimle
Torsdag den 30. april:
The Olympics
Opgang F
M-Cnatet
Ditte Mellson

Århus, Studenterhuset
Torsadag den 7. maj:
Annasaid
Bodebrixen
Artificial Brothers
Croisztans
Scamp

København, Lille Vega
Torsdag den 14. maj:
Tako Lako
Let Me Play Your Guitar
Must Go Radio
Copyfokking
Rubberhead Banditz


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA