x

Fem talenter klar til Roskilde warm-up

Fem talenter klar til Roskilde warm-up

I dag kunne Roskilde Festival som ventet offentliggøre en håndfuld nye bands til opvarmningsdagene på Pavillion Junior, der løber fra 28. juni til 1. juli, dagen inden festivalpladsen åbner for hovednavnene. Festivalen har i forvejen sluppet knap ti navne til opvarmningsdagene, heriblandt danske Giana Factory, Kellermensch og norske Megaphonic Thrift.

Blandt de nye navne er Ginger Ninja (billedet), der tidligere på ugen blev vindere af BandBase-legatet, og som blandt andet har varmet op for Veto, samt Harrys Gym, hvis sangskriver og forsangerinde, Anne Lise Frøkedal, også medvirker i et andet lovende, norsk band, I Was A King.

Samtidig med de fem nye bands lover festivalen i en pressemeddelelse, at der allerede på tirsdag efter påske kommer en overraskelse mere på rosteren, og på torsdag offentliggøres årets festivalplakat og dermed også masser af nye navne.

Babian (S)
spiller skånsksyngende garagerock. Svenske journalister har budt dem velkommen som rockens nye frelsere – ikke mindst på grund af deres uforglemmelige liveshows.

Ginger Ninja (DK)
er et oplagt bekendtskab for alle, der ikke ser en modsætning mellem god rockmusik og en tur på dansegulvet. En sikker mikstur af guitarrock, synths og elektroniske beats.

Harrys Gym (N)
kan meget vel blive Norges næste storeksport inden for halvelektronisk popmusik med deres smukke, lidt bedrøvede synth-pop.

Opgang F (DK)
kombinerer en poetisk sproglig nerve med et lydspor af støjende guitarer i mol. Bandet bruger København som tema i deres dansksprogede sange.

The Telstar Sound Drone (DK)
spiller syrerock, der selvsikkert lægger sig i forlængelse af genrens klenodier fra vinyl-æraen, men som også vil appellere til fans af eksempelvis The Brian Jonestown Massacre og Baby Woodrose.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA