x

Amnesty-rock i Århus

Amnesty-rock i Århus

Som resultat af et samarbejde mellem Amnestys Århus-kontor, KulturGyngen og lokale musikere vil efteråret byde på indtil videre tre støttekoncerter med to lokale og dansable navne i Århus under overskriften "Musik For Menneskerettigheder".

Initiativtager er koncertbooker Hakim Jonas Ghoula, og den første koncert løber af stablen den 26. september kl. 21:00 på KulturGyngen i Mejlgade (ved siden af Musikcaféen), hvor Rikke Heie åbner, og Vincent Van Go Go lukker.

Hakim lover "en festlig oplevelse uden løftede pegefingre ... Idéen med støttekoncerterne er at sætte fokus på menneskers ret til et værdigt liv. Vi fejrer på en måde, at vi har opnået en grad af frihed, som mange mennesker rundt omkring i verden hungrer efter."

Planen er at udvide koncertrækken i 2004 med koncerter på større spillesteder i Århus. Hakim fortæller om velvilje fra flere spillesteder såvel som positive tilsagn fra navne som Tiger Tunes, Superjeg og Tina Dickow.

Den roste soulsangerinde Rikke Heie og hendes band optrådte tidligere i august til arrangementet Oppenheimers Eftermiddag for lokale bands. Nogle af bandets medlemmer spiller også i sammenhænge som Sparkling June og Tina Dickow.

Vincent Van Go Go (ti point for det navn) spiller en festlig cocktail af reggae, rock og funk, tager til Brasilien en gang imellem, og spillede sidst i Århus under Festugen. To af bandets medlemmer spiller desuden i Love Julie.

DJ'en Terry Tester, der også spiller med MC Einar og har medvirket hos Gnags, medvirker i begge bands.

De to efterfølgende koncerter finder sted fredag den 31. oktober og onsdag den 10. december (den Internationale Menneskerettighedsdag), igen på Gyngen, Mejlgade 58. Entrépris til koncerterne er 50 kr. Beløbet går ubeskåret til Amnesty.

Læs mere på http://www.amnesty-aarhus.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA