x

Malk De Koijn til Roskilde

Malk De Koijn til Roskilde

Så er der godt nyt til fans af dansk hiphop. Efter fem års pause har Malk De Koijn - der aldrig officielt har været opløst - valgt igen at samle tropperne for at give en koncert på dette års Roskilde Festival. Ifølge festivalen er dette samtidig sommerens eneste mulighed for at se Tue Track, Geolo G og Blæs Bukki fyre rim og beats af live.

Malk De Koijn debuterede i 1998 med albummet "Smash Hit I Aberdeen", der gav de første eksempler på gruppens opfindsomme blanding af overraskende beats og finurlige rim. Stilen blev holdt på "Sneglzilla" fra 2002, der modtog en seksstjernet anmeldelse af GAFFA og blandt andet fik følgende ord med på vejen:

"Tue, Geo og Blæs har før forvirret mine ører, nu gør de det igen, og selv om de sætter pres på mine grænser, så gør de det så nemt, at mine grænser bare bøjer sig bagud og samtidig smiler. Malk De Koijn er tre bananer, ingen kan nå!".

Siden da er der ikke kommet udgivelser under navnet Malk De Koijn, men specielt Tue Track og Blæs Bukki har været aktive i en række andre sammenhænge (eksempelvis Bikstok Røgsystem, Track72 og teaterstykkerne "Biblen" og "Købmanden"). I 2006 annoncerede Geolo G, at han ville gå på pension som rapper efter at have med i stykket "Gynt", men nu ser det heldigvis ud, som om han har skiftet mening.

I hvert fald har Roskilde Festival nu annonceret, at Malk De Koijn er klar til at give koncert på årets festival, som de senest gæstede i 2003.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA