x

David Byrne får hjælp af kvindelige stjerner

David Byrne får hjælp af kvindelige stjerner

David Byrne og Fatboy Slim har på det seneste arbejdet sammen i projektet Brighton Port Authority, hvor også Iggy Pop og Dizzee Rascal medvirker. Men allerede i 2005 begyndte de to musikere at arbejde sammen på et musikalsk projekt om Imelda Marcos, og nu skal samles den musik på Byrnes næste soloalbum.

Noget af materialet er allerede blevet fremført i Adelaide i Australien samt New York i 2006 og 2007, og nu samler Byrne 22 forskellige sangerinder til at indspille materialet på et album, der får titlen "Here Lies Love".

Ikke alle navnene på sangerinderne er blevet offentliggjort, men ifølge NME skal Tori Amos, Santigold, Roisin Murphy og den engelske soulsangerinde Alice Russell samt Sharon Jones, der synger i Amy Winehouses backing band The Dap Tones alle medvirke på albummet. Tidligere har Byrne selv offentliggjort på sin webside, at Cyndi Lauper også medvirker.

På det kommende album er musikken delt op i fire akter med udgangspunkt i den tidligere førstedame på Filippinerne, Imelda Marcos', tendens til at gå på fashionable klubber og hendes kærlighed til musik. Der er med andre ord ikke fokus på historierne om hverken på hendes andel i det filippinske styre under præsident Ferdinand Marcos eller anklagerne om korruption.

Byrne, Fatboy og de mange sangerinder udsender "Here Lies Love" senere i år, men der foreligger endnu ikke en endelig udgivelsesdato.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA