x

Porcupine Tree vender tilbage

Porcupine Tree vender tilbage

Steven Wilson og resten af Porcupine Tree gæstede Vega i november 2007, og nu vender gruppen tilbage for at give en koncert 18. oktober samme sted. Det forventes desuden, at gruppen til den tid har udsendt en opfølger til albummet "Fear Of A Blank Planet".

Gruppen begyndte tidligere på året at indspille materiale til deres tiende studiealbum, men det vides endnu ikke, hvor langt de er kommet med indspilningerne, eller hvornår vi kan forvente at høre det nye materiale. Men med offentliggørelsen af en ny efterårsturné virker det realistisk, at det kommende album vil ligge klar ved samme tid.

Det mere end tyve år gamle orkester er kendt for at blande Krautrock fra 70'erne med progressiv rock og metal, og bag det hele står den engelske hovedmand Steven Wilson, der ud over Porcupine Tree gør sig i en lang række sammenhænge. Han fik følgende ord med på vejen, da GAFFA anmeldte en hollandsk koncert, der var med til at danne basis for en live-dvd, der endnu ikke er udkommet:

"Hans guitarspil kan ikke sammenlignes med nogen af de kanoniserede, men hans evne til at ryste den ene magiske stemning ud af ærmet efter den anden tenderer det geniale. Han er uforbeholdent et af de største musikalske talenter i dag, hvilket hans mange andre projekter også stadfæster: Bass Communion, ambient-drone; Blackfield, rendyrket pop-rock; No-Man, electro-pop; IEM, krautrock. Alle projekterne er innovative og eksemplariske inden for de respektive genre-pærevællinger".

Der er som nævnt endnu ingen udgivelsesdato klar til bandets kommende album. Men det ligger dog fast, at Porcupine Tree kan opleves i Store Vega 18. oktober, og billetsalget starter onsdag 15. april klokken 10:00 fra Billetlugen.dk, på telefon 70 263 267 samt i Fona-butikkerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA