x

Musikkens Dag nærmer sig

Musikkens Dag nærmer sig

Den 23. april går danske konservatoriestuderende på gaden og spiller mellem 150 og 200 koncerter for at samle ind til humanitær hjælp. Det sker til Musikkens Dag, der er et musikalsk indsamlingsprojekt. Arrangementet er administreret af Røde Kors og har været en tilbagevendende begivenhed siden 2002.

De konservatoriestuderende har indsamlingsbøsser med til koncerterne og samler ind til fattige børn og unge i tredjeverdenslande. Derudover vil der være en lang række andre måder at give et bidrag til arrangementet. Ideen med den musikalske event er ud over at samle penge ind til et godt formål at bringe musikken ud af koncertsalene og ud til den brede danske befolkning. Det er derfor også meningen, at koncerterne skal være opsigtsvækkende i det offentlige rum.

De musikalske eksperimenter er alt fra koncerter i Kastrup Lufthavn, en improviseret fuglekoncert i Mølleparken i Århus og numre af Thelonious Monk i duoform på Café Mozart i Århus.

De gode musikalske initiativer af de unge studerende kan opleves den 23. april over hele landet, hvor man kan give sin støtte til sagen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA