x

Nick Cave til Roskilde

Nick Cave til Roskilde

Spekulationerne har været mange, men i dag 16. april blev sløret endelig løftet for, hvordan plakaten til Roskilde Festival 2009 ser ud og dermed også, hvilke navne man vil kunne opleve på årets festival. En lang række både danske og internationale top- og nichénavne er allerede blevet afsløret i løbet af foråret, men alligevel havde arrangørerne en lang række nye navne til programmet klar til dagens pressemøde.

Der var indkaldt til pressemøde i Borups Højskole på Frederiksholms Kanal i København, og her kunne de fremmødte få bekræftet, at Trentemøller vil være at finde på årets festival. GAFFA har tidligere kunnet afsløre, at den danske electronica-musiker havde planer om at lægge vejen forbi Roskilde til sommer, men det var først til pressemødet i dag, at det blev endelig bekræftet. Her kom det samtidig frem, at Trentemøller spiller på Orange Scene torsdag aften, hvor den gamle festivalplads formodentlig vil blive omdannet til en gigantisk dansefest.

Den store kanin i hatten var dog offentliggørelsen af Nick Cave som et af årets hovednavne. Cave spillede på festivalen sidste år med sit Grinderman-band, men vender i år tilbage som solist, dog naturligvis selskab med sine venner i The Bad Seeds.

Derudover offentliggjorde festivalarrangørerne desuden Glasvegas, Lucinda Williams, Grace Jones, …And You Will Know Us By the Trail of Dead, Fucked Up, Jenny Wilson, First Aid Kit, Black Dice, Cut Off Your Hands, Ida Maria, Micachu, Petter, Analogik, Rumpistol, Pede B, Lucy Love og Dragontears.

Dermed kom der altså hverken en bekræftelse af Jane's Addiction eller en tilføjelse af Faith No More, som mange havde forventet. Men der kan heldigvis stadig nå at ske meget, før portene åbnes ind til festivalpladsen.

Roskilde Festival afvikles i år i dagene 2.-5. juli med warm-up fra 28. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA