x

Spot sætter fokus på metal

Spot sætter fokus på metal

Et besøg på Spot Festival 2009 vil blandt andet byde på koncerter med Kellermensch, Scamp, Boil, Crocell, Exmortem, Supercharger og As We Fight, og det er et resultat af et nyt samarbejde mellem de århusianske arrangører Metal Royale og festivalarrangørerne. Det nye tiltag er skabt for at sætte fokus på den danske metalscene, der ikke bare trives herhjemme, men også står for en masse succeshistorier i udlandet.

Der har været metal på Spot-programmet i mange år, men folkene bag Metal Royale havde et ønske om at byde på en større variation af navnene, og så savnede foreningen ifølge formanden Steffen Rasmussen, tillige en mere målrettet indsats for at få dansk metal ud til den internationale branche. I en pressemeddelelse fremgår det, at Metal Royale gennem sit arbejde allerede har knyttet gode kontakter, og derfor mente de også, at de havde noget at byde ind på i forhold til en profilering af dansk metal på Spot.

Det oplæg blev der bakket op omkring både i forhold til programlægningen, men også i forhold til konkret at yde økonomisk støtte til, at der kan inviteres nogle af de tunge udenlandske branchefolk til landet under festivalen. Dette giver god mening for Steffen Rasmussen, der udtaler, at der er en enorm interesse for skandinavisk metal overalt i verden, ikke mindst metal fra Sverige og Danmark. Dette gode ry mener Rasmussen man bør udnytte, så det også kan komme de mange yngre bands til gode. De skal have opbakning og mulighed for at blive præsenteret for et internationalt branchepublikum, og her kommer ser Metal Royale Spot ind som en oplagt mulighed.

Selvom metalgenren for mange fortsat er en nichégenre skal den ifølge Rasmussen ikke ses som en lukket klub, og der vil blive præsenteret en alsidighed på festivalen, der også kan tiltrække et publikum, der ikke typisk lytter til metal.

- Scenen har faktisk stor bredde, hvis man gider lytte efter. Det kan også ses af navnene til Spot, der spænder fra klassisk hurtig dødsmetal som Exmortem til Kellermensch, der blander growl og metalriffs med elementer af gammel rock og Tom Waits. Scenen er 100 % åben for nye folk. Metalfolkene vil gerne ud til et bredt publikum, så længe de ikke skal lefle for nogen. Vi tror på, at mange vil være interesserede, når de får musikken præsenteret på denne måde.

Metalnavnene kan ses sammen med bands i et hav af andre genrer på dette års Spot Festival i Århus i dagene 21.-23. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA