x

The Beatles udsender ny udgave af Let It Be

The Beatles udsender ny udgave af Let It Be

Nu er den længe ventede "rå" udgave af den sidste officielle Beatles-lp "Let It Be" endelig blevet en realitet. Resultatet udsendes den 17. november i form af en dobbelt-cd med titlen "Let It Be ... Naked". Den ny udgave har fået fjernet Phil Spectors svulstige orkestrering, kor og effekter fra mixet. Paul McCartney har aldrig været helt tilfreds med især Spectors behandling af sangen "The Long And Winding Road", der nu vil kunne høres i en mere nøgen udgave.

Selv om "Let It Be" omtales som den sidste Beatles-lp, stammer det materiale, som endte på den egentlig fra før "Abbey Road", og var en del af de indspilninger, The Beatles foretog til brug i film- og albumprojektet "Get Back". Men siden bandet var ved at falde fra hinanden, opgav man projektet, og de sidste kræfter blev i stedet sat ind på svanesangen "Abbey Road". Phil Spector blev hyret til at færdiggøre albummet, der i stedet for "Get Back" kom til at hedde "Let It Be".

Muligvis vil der også være andre ændringer at finde på "Let It Be ... Naked". Brudstykker som "Dig It" og "Maggie Mae" vil sandsynligvis blive udeladt og erstattet af "Don’t Let Me Down".

Om den nye udgave har Paul McCartney sagt: "Dette er sådan, vi lød i studiet. Man er der simpelthen".

Den nye trackliste ser foreløbig således ud:
Get Back
Dig A Pony
For You Blue
The Long And Winding Road
Two Of Us
I’ve Got A Feeling
One After 909
Don’t Let Me Down
I Me Mine
Across The Universe
Let It Be

Den nye "Let It Be" ledsages af en bonus-cd med diverse lydklip fra den noget anstrengte tilblivelsesproces. Cd-hæftet vil indeholde masser af fotos samt uddrag fra det band-dialog-materiale, der var med i det hæfte, der fulgte med de, nu sjældne, tidlige box-udgaver af den oprindelige "Let It Be"-lp fra 1970.

Den høj-ekcentriske Phil Spector, der prægede meget tidlig 60'er-pop med sin wall of sound teknik, er i øvrigt stadig i problemer i forbindelse med hans sigtelse for mordet på skuespilleren Lana Clarkson. Politiet outrulede selvmord som en mulig dødsårsag i marts, og i torsdags videregav de detektiver, der er sat på sagen, deres konklusioner til anklagemyndigheden og distriktsadvokaten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA