x

Nye regler for platinplader til downloads

Nye regler for platinplader til downloads

Med virkning fra 1. april har IFPI Danmark besluttet at opjustere kravene, når det gælder certificering af guld- og platindownloads. Kriterierne ændres fra de hidtidige 7.500 downloads for guld og 15.000 downloads for platin til præcist det dobbelte: 15.000 downloads for guld og 30.000 downloads for platin. Det kan man i dag læse i nyhedsbrevet Pladebranchen.NU.

Omkring ændringen for certificeringen af guld- eller platinplade for salg af downloads siger IFPI's formand, Henrik Daldorph:

"Stramningen af kravene fortæller den positive historie om et digitalt marked i vækst. Når markedet går den anden vej, nedjusterer vi - det har vi for eksempel set med de fysiske albums i flere omgange - og så skal vi naturligvis også opjustere, når markedet udvikler sig i den rigtige retning".

Ændringen kommer efter en periode, hvor et stort antal kunstnere har modtaget guld- eller platinplader. Derfor har man fra IFPI's side vurderet, at det var på tide, at det blev lidt sværere at få en forgyldt skive:

"Det er naturligvis en ganske drastisk ændring, og nu ligger vi da også i den absolutte top, når det gælder certificeringskrav. Men udviklingen på markedet går så stærkt, at vi gerne ville sikre os, at de nye kriterier kunne holde et stykke tid frem. Det gør det lidt vanskeligere, end det måske burde, at opnå guld og platin her i starten. På den anden side indikerede det meget store antal certificeringer i de seneste måneder, at det var ved at blive lidt for let".

De nye kriterier betyder i øvrigt, at der for første gang i nyere tid skal det samme antal downloads som fysiske eksemplarer til for et enkelt-track og et album for at opnå guld og platin.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA