x

De nominerede til Danish Music Awards Jazz er fundet

De nominerede til Danish Music Awards Jazz er fundet

Veteraner og debutanter kæmper side om side om de eftertragtede priser til årets Danish Music Awards Jazz. Gamle kendinge som Caroline Henderson, Benjamin Koppel og Mads Vinding er blandt de 14 nominerede i hovedkategorierne, hvor det nydannede orkester Grammofunch og andre debuterende artister også gør sig gældende.

De fem hovedkategorier rummer blandt andet "Årets danske jazzudgivelse", "Årets danske vokaljazz-udgivelse" og "Komponistprisen", hvor blandt andre Benjamin Koppel er nomineret. Derudover er der en række ekstra priser, hvor IFPI's ærespris og DR's jazzpris er blandt de store. Seks kompetente dommere i en jury er udvalgt af organisationen JazzDanmark til at vælge, hvilke jazzmusikere der går hjem med priserne i hænderne.

I "Årets danske jazzudgivelse" skal juryen vælge mellem det nye Grammofunch og de gamle kendinge Kenny Werner og Jens Søndergaard og Mads Vinding. Også i kampen om prisen "Årets danske vokaljazz-udgivelse" er det også en veteran i form af Caroline Henderson, der konkurrerer med debutanten Sidsel Storm og crossoverduoen Little Red Suitcase.

Konkurrencen mellem de velkendte ansigter og de debuterende kunstnere er hård, og resultatet kan ikke siges at være givet på forhånd. Priserne til årets Danish Music Awards Jazz bliver uddelt den 30. maj og billetter kan nu erhverves på Billetnet, og det store jazzshow bliver også transmitteret direkte fra DR's studie 2.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA