x

Amon Amarth til Danmark i efteråret

Amon Amarth til Danmark i efteråret

Der er smag af Nordsøens salte vand og mjød i bægerne, når de svenske vikinger fra Amon Amarth spiller deres hårde metal. Bandet er aktuelle med en koncert på dette års Roskilde Festival, men har nu også annonceret to koncerter i forbindelse med deres europæiske klubturné.

Amon Amarth kombinerer dødsmetallens ubehagelige growl med melodiske guitarer, og har længe henrykket det skandinaviske publikum som et af de mest stabile og respekterede navne i deres genre. Det solide afsæt i Valhalla og den nordiske mytologi er ikke ren kitsch, hvilket det nyligt udkomne album "Twilight Of The Thunder Gods" også er et vidne om.

Metalbandet blev dannet i 1988 i Tumba, Sverige, under navnet Scum, som hovedsageligt spillede grindcore, men skiftede få år efter navnet Amon Amarth, der er inspireret af et område i forfatteren J.R.R. Tolkiens Midgård. Siden er det blevet til hele ni udgivelser fra vikingemetalbandet.

De fem svenske metalvikinger gæster på Train i Århus den 14. oktober og Lille Vega i København den 15. oktober, så der skulle være rig mulighed for opleve de heftige riff og den tunge growl i Danmark dette år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA