x

Ataf udgiver album nummer to

Ataf udgiver album nummer to

Ataf Khawaja var kendt i den danske hiphop undergrund under navnet Sorte Slyngel og gæstede blandt andet Clemens' første to albums med sine kriminelle historier. Siden sænkede indvandrer-rapperen paraderne og hittede stort med sit debutalbum, hvor især singlen "Sommerfugl" gav Ataf en stor kommerciel succes. Nu er det andet album "Galleri" på trapperne og udkommer den 25. maj.

Den 33-årige rapper har sideløbende med sine koncerter givet foredrag på skoler og i ungdomsklubber, hvor Ataf blandt andet fortæller om ungdomskultur og integration. Den tildelte rolle som velintegreret andengenerationsindvandrer har været på godt og ondt for Ataf Khawaja, der pludselig var mediepersonlighed og blev bedt om at udtale sig om forskellige integrationsspørgsmål i medierne.

Med det nye album forsøger Ataf at giver en opsang til sig selv og til andre og prøver finde tilbage til gadeniveauet i sine tekster. Første single "Kig Frem" er et uptempo-nummer, der ligesom det sidste album har en poppet tilgang til rapmusikken. Men albummet "Galleri" forsøger at være mere mørkt og dystert end forgængeren, hvilket den endnu ukendte producer Refuu sørger for.

Der er ikke skortet på samfundsmæssige observationer af den aldrende rapper, der efter sigende selv er rystet over unge indvandreres voldelige adfærd, og som derfor har stræbt efter at nå disse grupper med sit nye album. Fans kan i hvert fald se frem til flere velovervejede tekster om det danske samfunds skyggeside, når rapperen Ataf udgiver sit andet album i næste måned.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA