x

Way Up North med nordjysk musik i centrum

Way Up North med nordjysk musik i centrum

Nordjyllands største festival Way Up North har siden deres start lanceret nordjyske musiknavne som Oh No Ono, Tone og The Blue Van, der senere er blevet veletablerede navne på den danske musikscene. I maj igangsættes den sjette udgave af festivalen i Studenterhuset i Aalborg, hvor navne som Mnemic og Artificial Brothers spiller.

Way Up North-festivalen har dette år indledt et samarbejde med musikforeninger i Kritianssand og Göteborg, og har derfor en række svenske og norske bands på programmet. Genrerne på hele festivalen spænder fra singersongwriter-musik, electronica og rock til hård metal, der leveres med bandet Mnemic i spidsen.

Lørdagen på festivalen står i metal-rockens tegn, hvor bands som Essence, Methonia og Mnemic skal bevise, at aalborgenserne stadig kan være gode skabere af metalmusik. Mnenic har eksisteret i ti år, har udgivet tre albums og har spillet med blandt andre Metallica og Deftones.

Det næste store danske band kan dukke op på Way Up North, der før har haft spændende nordjyske bands til deres festival, da de endnu var i musikkens vækstlag, som senere fik deres store gennembrud. Publikum kan igen stifte bekendtskab med nye upcoming bands til Way Up North-festivalen, som løber af stablen fra den 7. til 9. maj.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA