x

Ny musikuddannelse ser dagens lys

Ny musikuddannelse ser dagens lys

Hvis man ønsker at arbejde med musik og studere kunstarten på en alternativ måde, er en ny musikuddannelse på Aarhus Universitet måske vejen frem. Musikvidenskab lancerer nu uddannelsen "Musik, Lyd Og Kommunikation", som fokuserer på musik og lyd som kommunikation.

Den nye kandidatlinie giver blandt andet de studerende mulighed for at analysere musik i branding, på nettet og i byrummet og vil inddrage hjerneforskning til blandt andet at se, hvilke dele af hjernen, der bliver påvirket af musik og lyd. Faget "Audiovisuelle Udtryk" vil desuden se på musikken og lyden i eksempelvis film og reklamer, hvor lydsiden kan have stor effekt på lytteren.

Fagleder på uddannelsen Pia Rasmussen fortæller, at Musikvidenskab har fokuseret på at uddanne gymnasielærere og andre musikundervisere, men nu også fokuserer på det nye arbejdsmarked inden for lyd og musik, der er ved at tegne sig. Hun håber, at man med den nye kandidatlinje kan øge bevidstheden omkring den lydlige side af liv:

- Den traditionelle musikvidenskab har fokuseret mere på blandt andet værket og musikhistorien, hvor vi gerne vil udvide genstandsfeltet til også at handle om konteksten, som musik og lyd bliver brugt i, hvad den gør ved os og kommunikerer. [...] Det interessante ved denne kandidatlinje er, at man kommer med en decideret musikvinkling af sit stof.  

Uddannelsen er møntet på at uddanne de studerende til jobs som eksempelvis kulturformidlere eller projektledere, der har musikken som omdrejningspunkt. Det første kandidathold begynder til september i år, og studerende kan søge ind på uddannelsen indtil den 1. juni.

Læs mere om Musikvidenskabs nye kandidatlinie her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA